Άρτα: Η στιγμή διάσωσης 76χρονου που αγνοούνταν από το χωριό Καταρράκτης – Τον εντόπισαν μέσω θερμικού drone

Συγκλονίζει συγγενής του ηλικιωμένου και κάτοικος του χωριού: «Θα πνιγότανε, ήταν πάρα πολύ τυχερός»
Ο ηλικιωμένος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στον Καταρράκτη Άρτας, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του σε δύσβατη περιοχή των Τζουμέρκων, κοντά στους δίδυμους καταρράκτες. Εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση εντοπισμού ενός 76χρονου έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Το drone της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ συνέβαλε καθοριστικά στον εντοπισμό του ηλικιωμένου, ο οποίος βρέθηκε εξαντλημένος σε απόκρημνη και απομακρυσμένη τοποθεσία. Ο εντοπισμός από αέρος επέτρεψε στις δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση να οργανώσουν τη μεταφορά του ηλικιωμένου από το δύσβατο σημείο προς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην επιχείρηση, σε συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τα κλιμάκια Βορείων Τζουμέρκων και Αθαμανίου, μία ομάδα της 5ης ΕΜΟΔΕ, διασωστικός σκύλος της 5ης ΕΜΑΚ και η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ με drone.
Σύμφωνα με τον Alpha, ο άνδρας άκουσε το drone που πετούσε κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν και αμέσως ξεκίνησε να κουνά τα χέρια του, προκειμένου η κάμερα να «πιάσει» την κίνηση.

https://www.newsit.gr/ellada/arta-i-stigmi-diasosis-76xronou-pou-agnoountan-apo-to-xorio-katarraktis-ton-entopisan-meso-thermikou-drone/4806422/

Σχετικές δημοσιεύσεις