Φόρτωση Text-to-Speech…
Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο εκ των επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση της απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στους οποίους παρουσιάζονταν ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ. Οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι δήλωσαν άγνοια για την υπόθεση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν γνωρίζουν τους συγκατηγορουμένους τους.
«Δεν έχω καμία σχέση με τις απάτες και με κανέναν από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Κανείς δεν μου έχει φέρει να φυλάξω το οτιδήποτε. Δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και εργάζομαι ως τεχνικός στην ίδια εταιρεία τα τελευταία 15 χρόνια» φέρεται να είπε στην απολογία του κατηγορούμενος στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος «φύλακα» και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.
Ενας νεαρός κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως συμμετείχε σε δύο πράξεις έναντι 100 ευρώ και οδηγήθηκε στη φυλακή. «Παραδέχομαι ότι συμμετείχα μόνο σε δύο πράξεις. Μου έδωσαν 100 ευρώ να παραλάβω μια σακούλα. Δεν ήξερα τι είχε μέσα και έπρεπε να την παραδώσω σε σημείο που θα μου έλεγαν. Το έκανα και αποχώρησα. Δεν πλησίασα ούτε και μίλησα με κάποιο θύμα», φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.
Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων με βασική κατηγορία αυτή της εγκληματικής οργάνωσης.
