ΕΕ: Βοήθεια 1,4 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τόκους «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων


Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (05/08) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα χρήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ένωση στις 3 Αυγούστου, προήλθαν από τους τόκους των ταμειακών υπολοίπων, μέρος των περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας που δεσμεύθηκαν από την ΕΕ μετά την εισβολή της Μόσχας.

«Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για την καταστροφή που έχει προκαλέσει. Και χρησιμοποιούμε τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να διασφαλίσουμε ότι θα το πράξει», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το Reuters.

«Διαθέτουμε περαιτέρω 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτά στην Ουκρανία. Αυτό θα στηρίξει τη συνεχιζόμενη αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας», πρόσθεσε.



Source link

Σχετικές δημοσιεύσεις