Θα διεκδικήσουμε εξαιρέσεις για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ΕΕ -ΗΠΑ

Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιλώντας στο συνέδριο Cantina Academy που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα:

Ιδανικά θα θέλαμε να καταλήξουμε σε ένα περιβάλλον μηδενικών δασμών στη διμερή σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΗΠΑ … σε αρνητικό σενάριο θα διεκδικήσουμε εξαιρέσεις για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Η πρόκληση για τις ελληνικές εξαγωγές είναι να αυξηθούν περαιτέρω ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ: από 19% του ΑΕΠ το 2009, οι ελληνικές εξαγωγές είναι σήμερα συνολικά πάνω από το 40%, με κοινοτικό μέσο όρο στο 51%. Για μια μικρή οικονομία όπως η ελληνική, ο στόχος είναι το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 60%».

Σχετικές δημοσιεύσεις