Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι 18 «επικίνδυνες» περιοχές (λίστα)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πάνω από 25.000 είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου στον απόηχο των αυξημένων και πάλι αριθμών διασωληνεμένων (607) και θανάτων (101) που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Η ίδια «στοχοποίησε» Θεσσαλονίκη (545), Αθήνα (419), Λάρισα (106), Σέρρες (93) και Μαγνησία (80) ως περιοχές που έχουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς «στοχοποίησε» και άλλες περιοχές, με βάση, όπως είπε, το επιδημιολογικό φορτίο των δύο τελευταίων εβδομάδων. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, ιδιαίτερα επιβαρυμμένες περιοχές της χώρας κατά σειρά είναι 18 σε σύνολο 74:

-Πέλλα

-Δράμα (για την οποία ο πρώην δήμαρχος αποκάλυψε στην aftodioikisi.gr ότι «ΕΟΔΥ, Νοσοκομείο, Δήμος & Περιφέρεια απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων»).

-Θεσσαλονίκη

-Γρεβενά

-Φλώρινα

-Πιερία

-Ημαθία

-Σέρρες

-Λάρισα

-Κιλκίς

-Χαλκιδική

-Μαγνησία

-Ξάνθη

-Καρδίτσα

-Εβρος

-Καβάλα

-Ροδόπη

-Τρίκαλα

«Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα, ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης της νόσου στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία η αύξηση του ιϊκού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε Αχαΐα, την Αιτωλοκαρνανία και την Ηλεία.

Συμπερασματικά, μαζί με τους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, οι περιοχές που «κινδυνεύουν» είναι 18.