ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΣΕ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΜΕ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΛΟΓΩ COVID-19, ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ;

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μεγάλη διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα έλαβε ο ισχυρισμός πως σε ρεπορτάζ που έκανε ο ΣΚΑΪ μέσα από την εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, όπου τραβήχτηκαν πλάνα από διασωληνωμένους ασθενείς λόγω COVID-19, τα μηχανήματα ενός εξ αυτών, φαίνονταν να μη βρίσκονταν σε λειτουργία (την εν λόγω εικόνα με τον ισχυρισμό παραθέτουμε από κάτω). Έτσι πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, κατέληξαν πως τα πλάνα αυτά τραβήχτηκαν με ανθρώπους που στην πραγματικότητα δεν είχαν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19 αλλά ηθοποιούς με σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Είναι έτσι τα πράγματα;

Τα πλάνα προέρχονται από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε τη 19η Νοεμβρίου και μπορείτε να βρείτε το κομμάτι αυτό στο 23ο λεπτό του βραδινού δελτίου ειδήσεων που παραθέτουμε στο λινκ (https://www.skaitv.gr/…/ta-nea-tou-ska…/2020-11-19-19).

Η στιγμιαία εικόνα όπου παρατίθεται και χρησιμοποιείται για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό πως δε λειτουργούσαν τα μηχανήματα με τα οποία ο ασθενής ήταν συνδεδεμένος, έχει κρατηθεί στο 23:54 του προαναφερθέντος βίντεο. Εκεί είναι απολύτως εμφανές (όπως μπορείτε και εσείς να δείτε) πως κανένα μηχάνημα δεν είναι κλειστό αλλά λειτουργούν όλα κανονικά.

Το πρόβλημα με την εικόνα που έχει δοθεί ως απόδειξη ότι κανένα μηχάνημα δε λειτουργούσε εκείνη τη στιγμή, είναι η χαμηλή της ανάλυση. Παρόλα αυτά στο λινκ που παραθέσαμε παραπάνω, η ανάλυση είναι πολύ καλύτερη οπότε και ευκολότερα φαίνεται πως όλα λειτουργούν όπως πρέπει.

Συμπέρασμα: Όχι, δεν ισχύει πως σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στην εντατική του Ασκληπιείου Βούλας, φάνηκε πως τα μηχανήματα υποστήριξης διασωληνωμένου ασθενή με COVID-19 δε λειτουργούσαν. Όπως είναι εμφανές στο βίντεο που παραθέτουμε από το εν λόγω ρεπορτάζ, όλα λειτουργούσαν κανονικά. Όχι, ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ηθοποιός αλλά ασθενής με COVID-19 που βρίσκεται στην εντατική.

Θ.Κ.

Υ.Γ. Η συγκεκριμένη αποδόμηση έγινε με αφορμή ποστ που δημοσιεύθηκε στην ομάδα της σελίδας μας.