Αποκάλυψη Καϊλή για «βράβευση» μαρτύρων Νovartis: Παραπληροφόρησαν τις Βρυξέλλες ότι αφορούν το σκάνδαλο γενικά

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την παραπληροφόρηση των Βρυξελλών ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες της Novartis αφορούν το σκάνδαλο γενικά κι όχι μόνο το πολιτικό σκέλος που αφορά την Ελλάδα, κατήγγειλε η Εύα Καϊλή στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, σχολιάζοντας τη βράβευση των μαρτύρων από την ευρωομάδα της Αριστεράς.

«Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η νυν κυβέρνηση τους εκβιάζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καϊλή στους κ.κ. Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ενώ συμπλήρωσε: « Παραπληροφορούν στις Βρυξέλλες συναδέλφους από άλλες χώρες και άλλες παρατάξεις ισχυριζόμενοι ότι αφορούν το σκάνδαλο Novartis γενικά. Αφορούν το πολιτικό κομμάτι που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς λόγους».

Πιο αναλυτικά η κ. Καϊλή ανέφερε:

«Εδώ έχει γίνει μια προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι μάρτυρες του ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η νυν κυβέρνηση τους εκβιάζει , όταν λοιπόν απεστάλη μια επιστολή και στην ομάδα των σοσιαλδημοκρατών αλλά και στην ευρωπαϊκή αριστερά ισχυριζόμενη κάτι τέτοια, μου ζητήθηκε και η δική μου πλευρά , ενημέρωσα προφανώς ότι δεν ισχύει γιατί το ζήτημα το πολιτικό δεν υφίσταται στο σκάνδαλο Novartis, αποδείχτηκε ότι είχε κατασκευαστεί ειδικά στην Ελλάδα.

Παραπληροφορούν στις Βρυξέλλες συναδέλφους από άλλες χώρες και άλλες παρατάξεις ισχυριζόμενοι ότι αφορούν το σκάνδαλο Novartis γενικά. Αφορούν το πολιτικό κομμάτι που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς λόγους και μάλιστα νομίζω ο Πολάκης αποκάλυψε και τα ονόματά τους κατά τ΄άλλα τους ενδιαφέρει η ανωνυμία και ως κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα για την ανωνυμία οποιουδήποτε μάρτυρα.

Η δε συμφωνία της Novartis να πληρώσει ένα πρόστιμο για τα όσα έχουν γίνει, αφορά και πάλι το σκάνδαλο το ιατρικό και όχι το πολιτικό. Άρα η παραπληροφόρηση εδώ νομίζω έχει φτάσει στα όρια της».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την πολύ μικρή και ασήμαντη ευρωομάδα που έχει εδώ οπότε εδώ που είναι πολύ μικρή η δύναμή τους δεν ασχολήθηκε κανείς ιδιαιτέρως όπως στην Ελλάδα».

«Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια»

Παράλληλα η κ. Καϊλή κλήθηκε να σχολιάσει και τα σενάρια που την θέλουν να είναι υποψήφια για την Κεντροαριστερά. Η ίδια απαντώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς λέγοντα ότι: «Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια».

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και του Γιώρου Πιέρρου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 δήλωσε: «Πάντα το ΚΙΝΑΛ σας κρατάει σε ενδιαφέρον , πάντα συζητάμε για τις αλλαγές στην ηγετική μας ομάδα . Θεωρώ ότι ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ σημαντικός . Πάντως αυτή η στιγμή δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη για να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα. Εγώ εργάζομαι για την Ελλάδα στην Ευρώπη σε δύσκολες συνθήκες. Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια. Αυτή τη στιγμή δεν περνάει από το μυαλό μου. Σε 2 – 3 χρόνια έχουν ανάγκη να αλλάξουν τα πράγμα… Για νωρίτερα δεν το βλέπω εύκολο».