Εισήγηση «βόμβα» για υποβιβασμό Ολυμπιακού – Ατρόμητου και ισόβιο αποκλεισμό των μεγαλομετόχων τους

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και συγκεκριμένα το μέλος της Παναγιώτα Σπανού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, αλλά και υψηλά χρηματικά πρόστιμα και ισόβιο αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δυο ομάδων για τον μεταξύ τους αγώνα το 2015 που θεωρείται χειραγωγημένος.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας, που κάνει λόγο για «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», η παραπομπή για ποινές γίνεται στο άρθρο 29 που αναφέρεται σε «επηρεασμό και χειραγώγηση αγώνα» που περιλαμβάνει τις πλέον βαριές τιμωρίες του πειθαρχικού κώδικα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που για το μέλος της επιτροπής υπάρχει χειραγώγηση του αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος του 2015 για στοιχηματικούς λόγους, ο πέλεκυς θα πρέπει να πέσει… βαρύς και για τους δυο.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, η εισήγηση προτείνει υποβιβασμό του Ολυμπιακού, πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ και ισόβιο αποκλεισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ποδόσφαιρο. Αντίστοιχα προτείνεται υποβιβασμός του Ατρόμητου, ισόποσο πρόστιμο και ισόβιος αποκλεισμός του Γιώργου Σπανού.

Την ίδια ώρα, η αντίδραση των δυο ομάδων αναφέρει πως θα πρέπει πρώτα να τελεσιδικήσει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης (δίκη των 28 για τα στημένα παιχνίδια και την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο) πριν υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις από τα αθλητικά όργανα.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις των δυο ΠΑΕ, από τη στιγμή που έχει φτάσει επίσημα στα χέρια τους η εισήγηση που προκαλεί «δονήσεις» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

www.cnn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις