Κυβίστηση «Σαράφη»: «Δεν έχω στοιχεία για κανέναν Έλληνα πολιτικό»

Κοινοποίηση

Σε κυβίστηση προχώρησε ο προστατευόμενος μάρτυρας στη σκευωρία Novartis, «Μάξιμος Σαράφης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών αναφορικά με την υπόθεση Novartis και πως όσα είχε πει στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ήταν στο πεδίο της πιθανολόγησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας έκανε ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην υπουργό και πρώην επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Ακόμα, υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 την Ελένη Τουλουπάκη, πως ο Νίκος Μανιαδάκης δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε πρόγραμμα προστασίας, χωρίς ωστόσο, να εισακουσθεί.

Επίσης, τα μέλη της επιτροπής ρώτησαν τον μάρτυρα τι έχει να απαντήσει αναφορικά με το νεώτερο έγγραφο της Ελένης Τουλουπάκη που ανέφερε ότι εντόπισε τον «Μάξιμο Σαράφη» από έγγραφο που της είχαν στείλει οι αμερικανικές αρχές, όπου και είχε πάει για να καταθέσει προσδοκώντας οικονομικό όφελος. Απάντησε ότι πρόκειται για «ανακρίβειες της εισαγγελέως».

Ειδικότερα, ο «Μάξιμος Σαράφης» ξεκαθάρισε για τον Αντώνη Σαμαρά πως “δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο. Σας είπα είναι …πιθανολόγηση”.

Για το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI είπε ότι είναι ανακριβές. Ακόμα, δεν δέχεται να εξεταστεί με κανέναν κατ’ αντιπαράσταση και ειδικότερα τους μάρτυρες Νίκο Μανιαδάκη, Εμμανουήλ Βουλκίδη και Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη.

Για τις εκδόσεις του Άδωνι Γεωργιάδη απάντησε ότι «δεν έχω κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιριών. Το είχα ακούσει αλλά κανένα στοιχείο δεν έχω».

Ο μάρτυρας φαίνεται να επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από την σκευωρία Novartis επιδιώκοντας παράλληλα να απομονώσει τις όποιες ευθύνες στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς.

Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» στην Προανακριτική Επιτροπή ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Καταθέτει με αλλοιωμένη φωνή, ενώ πριν μπει στον ειδικό χώρο της εξέτασης αποχωρίστηκε το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» βρίσκεται στον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) στο ειδικό δωμάτιο που έχει εγκατεστημένα τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής και μετάδοσης εικόνας και ήχου.

Τα μέλη του κλιμακίου της Προανακριτικής Επιτροπής βρίσκονται στον 14ο όροφο του ίδιου κτιρίου σε αίθουσα συνεδριάσεων όπου και θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τον μάρτυρα μέσω του συστήματος μεταφοράς ήχου. Για την διαδικασία θα χρησιμοποιείται εφαρμογή αλλοίωσης της φωνής του μάρτυρα.

Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση».

www.lykavitos.gr