Δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση – H πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν το τοπίο μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό πως θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, όπως διευκρίνισαν πηγές του Μαξίμου, «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών» και η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 30ή Ιουνίου, αλλιώς η 7η Ιουλίου.

«Πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισαν οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ διευκρίνισαν πως «μόνο μια φόρα ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή. Ο μόνος τρόπος τότε να πάμε σε εκλογές ήταν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός».

Υπενθυμίζεται πως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στις 30 Ιουνίου είχε πρώτη αποκαλύψει η Realnews, την Κυριακή 16/5. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις να προκηρύξει εθνικές εκλογές στην περίπτωση είτε πολύ μικρής είτε πολύ μεγάλης διαφοράς στις ευρωεκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις