H Σοφία Κωστούλα με καταγωγή από τη Κόνιτσα, στον τελικό των juniors του Australian Open!

Μπορεί η Μιχαέλα Λάκη να μην έφτασε ως τον τελικό των juniors στο Australian Open, αλλά ο τελικός στα κορίτσια θα έχει ελληνικό «χρώμα».

Εκεί, αύριο η Σοφία Κωστούλα, η οποία αγωνίζεται για το Βέλγιο, θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στο Νο1 του κόσμου στα juniors, την Κροάτισσα Πέτρα Μαρτσίνκο. Το background της οικογένειάς της έχει ενδιαφέρον καθώς ο πατέρας της είναι μισός Ελληνας και μισός Κογκολέζος, ενώ η μητέρα της Φλαμανδή.

Η Κωστούλα, με καταγωγή από τη Κόνιτσα, ξεκίνησε να παρακολουθεί τένις επειδή λάτρευε την Κιμ Κλάιστερς. Αυτή ήταν ο λόγος που αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο άθλημα, μετά την κατάκτηση του US Open το 2010 από την πρώην σπουδαία τενίστρια από το Βέλγιο.

Πέρυσι, στα juniors, είχε βρεθεί στον δρόμο της Λάκη, με την Μιχαέλα να την κερδίζει στον δεύτερο γύρο του Roland Garros. Η Λάκη την κέρδισε και στον τελικό ενός τουρνουά στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας νωρίτερα φέτος.

Η σχέση της με την ελληνική γλώσσα και ο ρόλος του παππού της

Η 17χρονη Ελληνικής καταγωγής με βελγικό διαβατήριο Κωστούλα, σε κάθε ευκαιρία μιλά για την ελληνική κουλτούρα και πόσο σημαντική είναι γι’ αυτήν, αλλά και στους Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

«Λατρεύω την ελληνική κουλτούρα. Οπως λατρεύω τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη. Τους παρακολουθώ και είναι ένας από τους λόγους που λατρεύω ότι είμαι και Ελληνίδα» ανέφερε σε δηλώσεις της στην ITF και το ελληνόφωνο SBS στην Αυστραλία.

«Εχω συγγενείς στην Ελλάδα και μιλούσα άπταιστα ελληνικά όταν ήμουν μικρή, μέχρι που πέθανε ο παππούς μου. Μετά σταμάτησα να μιλάω την γλώσσα, κάτι που με στεναχώρησε στην πορεία και γι’ αυτό έχω αρχίσει να εξασκούμαι και πάλι» τόνισε η νεαρή τενίστρια.

«Ο παππούς μου ήταν ο μόνος που έπαιζε τένις, αλλά για πλάκα. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Εγώ άρχισα να παίζω τένις μόλις είδα την Κλάιστερς στο US Open.

Η Κωστούλα αν κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη Βελγίδα που θα το καταφέρει σε grand slam από το 2012. «Η αυτοπεποίθησή μου είναι στα ύψη. Εχω κερδίσει πολλά ματς και πιστεύω στις δυνατότητές μου. Είμαι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι» σημείωσε η νεαρή τενίστρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις