Βόλος: Πήγε να ληστέψει 89χρονη, αλλά βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα

Κοινοποίηση

Ληστής προσπάθησε να κλέψει την τσάντας μιας ηλικιωμένης στο ασανσέρ του διαμερίσματος που διέμενε και τελικά βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα! Οχι, η ιστορία δεν έρχεται από τις ΗΠΑ που μας έχουν συνηθίσει σε παράξενα γεγονότα, αλλά από το Βόλο, όπου το μεσημέρι του Σαββάτου (16/10) αναστατώθηκε μια ολόκληρη πολυκατοικία. Η 89χρονη γυναίκα επέστρεφε από κοντινό της περίπατο, όταν ο 38χρονος ληστής την παρακολουθούσε από το κέντρο της πόλης. Η ηλικιωμένη έφτασε στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της και τότε ο θρασύς επίδοξος ληστής μπήκε μαζί της στο ασανσέρ.

Για να μην κινήσει υποψίες, κατέβηκε στον προηγούμενο όροφο και ανέβηκε τρέχοντας με τα πόδια από τις σκάλες για να την αιφνιδιάσει. Την ώρα που η ηλικιωμένη ετοιμαζόταν να μπει στο σπίτι της, την έσπρωξε και της άρπαξε την τσάντα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο έδαφος και τρομοκρατημένη να φωνάζει για βοήθεια.

Ο ληστής τράπηκε σε φυγή, αλλά οι φωνές της γιαγιάς ακούστηκαν στα διαμερίσματα και των πιο κάτω ορόφων με αποτέλεσμα κάποιοι ένοικοι να βγουν άμεσα στην είσοδο της πολυκατοικίας και να τον… συλλάβουν! Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η αστυνομία έφτασε άμεσα, με τον δράστη να κρατείται δεμένος χειροπόδαρα! Την Δευτέρα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε ληστέψει και άλλη ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της σε περιοχή κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου. Η δράση του τότε είχε ταυτοποιηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αλλά δεν είχε συλληφθεί λόγω παρέλευσης Αυτοφώρου.