Την ΝΔ την διαγράφω από μέσα μου, την ιστορία της πατρίδας μου ποτέ.

Κοινοποίηση

Θα το πω σαν μικρή αυτογραφική διήγηση γιατί αλλιώς θα φαίνεται σαν ανούσιο πολιτικάντικο γραπτό.

Αυτό τον καιρό πολιτικά παιχνίδια με βγάλανε για πρώτη φορά στην ζωή μου εκτός εαυτού. Αιτία λεγόμενα βουλευτών ενέργειες υπουργών και πρωθυπουργού δηλώσεις άλλων βουλευτών χλευασμός δημοσιογράφων κατά βουλευτή.
Πρώτη φορά βλέπω βουλευτές και δημοσιογράφους/καφρους να λένε ότι τους σκάει. Καμία σκέψη.

ΦΑΣΙΣΤΑΣ: Κοιτάξτε έννοιες που συνοδεύουν αυτή την λέξη- έννοια.
-Ο όρος «φασίστας» έχει εκπέσει σε ένα διεθνές συνώνυμο του «μαλάκα», ένας χαρακτηρισμός που πετάς αβίαστα χωρίς να κινδυνεύεις να εμπλακείς σε ρητορική μίσους και, συχνά, χωρίς να ρισκάρεις να εμπλακείς σε διάλογο με νηφάλια επιχειρήματα που ίσως, εν προκειμένω, δεν διαθέτεις. https://www.lifo.gr/
-Ο Μίκης Θεοδωράκης:
«Για να μη σου μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή. Μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές. Και στην πιο επικίνδυνη μορφή του την αριστερόστροφη» είπε χαρακτηριστικά.
-Οι λέξεις “βία” και “φασισμός” αποτελούν το κύριο στοιχείο της πολιτικής συζήτησης που διεξάγεται στην Ελλάδα του σήμερα. Με αφορμή καταδικαστέες ενέργειες και απάνθρωπες πράξεις κάποιων ανθρώπων προκλήθηκε ένας μεγάλος προβληματισμός για το τι εστί βία, πώς αντιμετωπίζεται ο φασισμός και τι είναι η θεωρία των δύο άκρων. Συχνά η πολιτική αντιπαράθεση αρέσκεται στην χρωματοποίηση της βίας ενώ ο χαρακτηρισμός “φασίστας” χρησιμοποιείται από τους μεν αδαείς λαθεμένα, από δε τους πονηρούς σκοπίμως. Νικόλαος Π. Νικολακόπουλος- Φοιτητής Νομικής

Σταματώ δεν έχω σκοπό να σκορπήσω πολιτικά την σκέψη μου.
Ξεκινώ να θυμάμαι αλλά και να αναπολώ.
1974 η χούντα έχει φύγει ο Καραμανλής ήρθε.
1975 ιδρύεται η ΜΑΚΙ και γινόμαστε τα πρώτα μέλη της. Γραφεία ένα ωραίο κτήριο στη γειτονιά της Λαικής στην Άρτα. Άλλαζε η ζωή μας το παίζαμε μεγάλοι και τρώγαμε πολλές ώρες στα γραφεία πολλές φορές σχεδιάζοντας σε χαρτιά σύμβολα της ΝΔ και της ΜΑΚΙ για να γεμίσουμε τους άδειους τοίχους.
Μετά φοιτητές μέλη της ΔΑΠ σε δύσκολες εποχές όπως το 1979 στο Μαθηματικό της Πάτρας με όλες τις επιπτώσεις του αγώνα, δηλαδή ξυλοδαρμούς και ξανά ξυλοδαρμούς.
Πήραμε το πτυχίο μετά στρατό και εκεί η πολιτικοσυζήτηση στο φόρτε της. Τελειώνοντας με όλα αυτά, ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε, να γίνουμε επαγγελματίες. Εκεί όλα αλλάξανε, απλά μείναμε μέλη του κόμματος σχεδόν από μακριά μιας και το ελεύθερο επάγγελμα που ακολούθησα ήθελε να είμαι στο πόδι όλη μέρα. Σε ότι με ζητούσε το κόμμα μαζί με τον αδερφό μου και τον πατέρα δίναμε το παρόν. Παρόν σε συγκεντρώσεις παρόν σε εκλογές και σε εσωκομματικές το ίδιο. Ο αδερφός μου πιο πολύ υπηρέτησε πολλά χρόνια πολιτικό ακόμη και όταν έγινε υφυπουργός.
Ακολουθούσα λοιπόν την ΝΔ γιατί έβλεπα συνέπεια λόγων και λογικών μετριοπάθεια και καλή συμπεριφορά εξουσίας. Πολλές φορές πατριωτικές εκδηλώσεις μας ενώνανε με φίλους που ζούσαν σε άλλες πόλεις αλλά και αυτές μακριά από πολιτικούς παροξυσμούς. Μόνο μια φορά με λύπησε η κουβέντα φίλου που αποκάλεσε την εκδήλωση για το Ζέρβα ‘’σμάζωξη φασιστών’’
Φυσικά δεν ασχολήθηκα ποτέ ξανά μαζί του λυπούμενος για την συμπεριφορά του και την λογική του. Σαχλός σε όλα του. Κακός αριστερός σε λογική. Πέρα από την κομουνιστική λογική το χάος.

Η ιστορία δεν αλλάζει και δεν ξεχνιέται. Δεν αλλάζει κομμάτι της ιστορίας και δεν μπορεί κανείς να την ωραιοποιήσει ή να την απογυμνώσει. Εκεί γίνανε αυτά και αυτά και είχαν αυτή την κατάληξη. Σε όποιον αρέσει. Δεν θα γίνουμε όμως εχθροί ξανά, αλλά και δεν θα την ξεχάσουμε. Αν κάποιοι δεν την θέλουν να μας το εξηγήσουν. Και εμείς πολλά δεν θέλουμε αλλά μας έχουν γειώσει οι πολιτικοί. Ποτέ στον χώρο μου δεν ήθελα να κυβερνάνε οικογένειες. Όμως και ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης εδώ είναι. Θα μου πεις λάθος ηλικία το σκέφτηκες. Τι έκανες . Από εκεί χειρότερα η οικογένεια Παπανδρέου το παράκανε. Θα πω το κατάπινα. Έβλεπα να γίνονται και σε άλλες χώρες όπως και στην Αμερική και έλεγα παντού οι πολιτικές οικογένειες το ίδιο είναι. Έτσι απόπαιρνε η σκέψη μου και σταματούσε ο πονοκέφαλος της πολιτικής.
Άλλωστε σαν κόμμα μαλθακοί είμασταν πάντα κατραπακιές μας έδινε η κάθε αντίπαλη εξουσία και παραεξουσία και ο χορός καλά κρατεί. Θα μου πει κάποιος τόσο ξύλο τόσο τρέξιμο καλά γιατί; Ώρες ώρες το σκέφτομαι και λέω καλά γιατί πολιτικοποιήθηκα στην ζωή μου. Σήμερα θα μου πεις τι γνώμη έχεις. Για εμένα το λέω και το φωνάζω δεν θα ξανά πατήσω σε εκλογές, για τους νέους όλους θα ήθελα να είναι ΑΠΟΛΙΤΙΚ. Μακριά από κόμματα μακριά από ομάδες φανατικών μακριά από αγωνιστές και ηγέτες του κώλου. Όλοι μας κοιτάζω και σκέφτομαι όλα αυτά που κάνουν, θα μπορούσαμε να τα κάναμε και εμείς τα παιδιά των απλών πολιτών , γιατί λοιπόν εμείς να είμαστε τιποτάδες και αυτοί ηγέτες .
Τώρα που τα σκέφτεσαι ρε φίλε Πάνο πέρασε η ώρα, πέρασαν τα χρόνια, πέρασαν πολλοί άχρηστοι πολιτικοί από την πλάτη σου .
Άργησες ρε Πάνο να το καταλάβεις. Βλέπεις γύρω σου τα παιδιά των πολιτικών μετέπειτα πολιτικοί ή κηφήνες γίνονται. Βλέπεις τόσα χρόνια και συνεχίζεις να τους δέχεσαι αλλά και να τους υπηρετείς με την ψήφο σου, το ιερό εγώ σου και θέλω.
Άργησες εσύ που μαζί με άλλους 10-20 τρελούς αφισοκολλούσες τις νύχτες έβαφες τα γραφεία του κόμματος έτρεχες ολόκληρες μέρες σε χαζοσυνελεύσεις να υποστηρίξεις το κόμμα σου να καταλάβεις ότι η πολιτική αγνότητα μεταφράζεται σε χαζοβουλοπρέπεια. Ένα κόμμα που πίστευες έχει αρχές και πολιτισμό.
Ευτυχώς δεν τα έκανα σε βάρος των σπουδών μου και μετά του επαγγέλματός μου. Και ότι έκανα το ήθελα και το έκανα. Όμως ήρθε η ώρα που η κυρά Ντόρα μας είπε να τα ξεχάσουμε. Αυτή ξέχασε τον Μπακογιάννη, εγώ όχι. Με τάραξε το γεγονός. Με τρόμαξε να πω την αλήθεια. Το ίδιο και με τον Αθανασιάδη της Βραδυνής.

Πως να ξεχάσω την μεγάλη πορεία ενός εκατομμυρίου λαού που κάναμε στην Αθήνα για να καταδικάσουμε το μίσος και τους φόνους. Οι πέτρες ακόμη θυμόνται την πραγματική λαϊκή οργή. Και μου ζητάς να ξεχάσω εγώ ο πονεμένος και να υποταχθώ στον φυσικό αυτουργό. ΟΧΙ κάτι δεν μας τα λέτε καλά κάτι καταλαβαίνω λάθος. Αν πρώτα οι ίδιοι αποτάσσανε από πάνω τους τον σατανά θα το δεχόμουν. Μα όλα αυτά τα χρόνια μας μάθατε να μένουμε άλαλοι να τα δεχόμαστε.
Σήμερα αποφάσισα να σας χαιρετίσω στην ΝΔ και πραγματικά το χαίρομαι.
Γειά σας για πάντα γειά στην πολύχρωμη πολιτική της πατρίδας μου. Τώρα πραγματικά όλους τους βλέπω το ίδιο. Άχρηστους και αχρείαστους για την καθημερινότητά μου. Ας ελπίσω να με ακολουθήσει έστω και ένας σε αυτό τον αγώνα. Τελικά νοιώθω ότι εγώ δεν ξέχασα την πατρίδα μου. Δεν βλέπω τον λόγο να ξαναστεναχωρηθώ για τίποτε πια. Ας λέει ακόμη και σήμερα ο Παφίλης αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε ξανά κατά της πατρίδας μας. Αφού είπε η Ντόρα μην ακούτε τι λένε αυτός τα λέει και ας πέσουν κάτω. Η τρέλα στο μεγαλείο της.Η πολιτική τρέλα.