Κακοκαιρία «Αθηνά»: Κόκκινος συναγερμός στην Ήπειρο – Προειδοποίηση για υδροσίφωνες

Κοινοποίηση

Συνεχίζει την επέλασή της η κακοκαιρία «Αθηνά» και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα για αρκετές περιοχές της. Για σήμερα Παρασκευή (8/10) σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη σε κατάσταση συναγερμού θα βρεθούν 8 περιοχές της χώρας μας και συγκεκριμένα τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, οι Σποράδες, η Στερεά και η Πελοπόννησός.

Στα νησία του Ιονίου θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις ή ακόμη να δούμε και υδροστρόβιλους κατά την εξέλιξη των φαινομένων. Καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι θα επηρεαστεί και η δυτική ηπειρωτική χώρα, τα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος και η δυτική Μακεδονία ενώ μετά τις απογευματινές ώρες το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την περιοχή της Θεσσαλίας, τις Σποράδες και προς το τέλος της ημέρας θα επηρεαστεί και η βορειοανατολική χώρα, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για το Σάββατο, θα επιμείνει ο άστατος καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά με βροχές και πρόσκαιρα τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα δυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.