ΣΧΟΛΙΟ: Η αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων

Κοινοποίηση

Η αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών συμπεριλαμβανομένων, ήταν μνημονιακή υποχρέωση της χώρας ήδη απο το 2010.
Αφήνουμε κατα μέρος το ότι ένα σοβαρό κράτος θάπρεπε να έχει θεσμοθετήσει τετοιες διαδικασίες μόνο του χωρίς να περιμένει την οποιαδήποτε τρόικα να τις επιβάλλει, και πάμε στην ουσία του θέματος.
Που ειναι οτι εδώ και 11 χρόνια έχουμε εξαπατήσει τους δανειστές μας επανειλημμένως καθώς ελάχιστα έχουν γίνει απο τότε, είτε λόγω ολιγωρίας των πολιτικών μας και υπερτίμησης του πολιτικού κόστους είτε λόγω της σφοδρής αντίδρασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των δημοσίων υπαλλήλων, δασκάλων και εκπαιδευτικών για απολύτως ιδιοτελείς λόγους.
Γεγονός ειναι πάντως οτι και η κοινωνία αδιαφόρησε και δεν στήριξε μιά μεταρρύθμιση που σε όλες της άλλες χώρες του πολιτισμένου κόσμου, θεωρείται και ειναι αυτονόητη.
Η χώρα χρειάζεται να πάει επειγόντως μπροστά, η Παιδεία ειναι κρίσιμος τομέας και μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης και καθήκον των πολιτικών ειναι να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις εκείνες ώστε να υπάρξει ενα πλειοψηφικό κίνημα στην κοινωνία που να υιοθετεί τις μεταρρυθμίσεις και να πάψει να τις βλέπει φοβικά.
από το fb-Kyriakos Berberidis