Οι καλές ειδήσεις, δυστυχώς δεν πουλάνε στην εποχή της παράνοιας που ζούμε

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οι καλές ειδήσεις, δυστυχώς δεν πουλάνε στην εποχή της παράνοιας που ζούμε, όπως και οι προσπάθειες, οι προσπάθειες με καλή πρόθεση τουλάχιστον, με βάση το κοινό καλό, το καλό της πόλης και των κατοίκων της, για να μιλήσουμε σε τοπικό επίπεδο.
Δεν διαφημίζονται, δεν ακούγονται, όσο πρέπει.
Πάρ’όλα αυτά, συμβαίνουν γίνονται και πρέπει, όλοι μας, όλοι εμείς που παραπονιόμαστε, ότι δεν συμβαίνει τίποτα, να σταματήσουμε την γκρίνια και να τις στηρίξουμε, με την παρουσία μας τουλάχιστον!
Για να γίνει κάτι και να συνεχίσει να γίνεται, παρά ίσως τις αστοχίες και τα λάθη, για να γίνει μεγαλύτερο, καλύτερο, περισσότερο, θέλει την συμμετοχή μας και όχι, να γυρίζουμε, σαν κακομαθημένα παιδάκια την πλάτη, πεισμωμένοι!
Πρόλογος, για ένα όμορφο διήμερο, γεμάτο μουσική που έρχεται, μέσα στην εβδομάδα και με χαρά μου βλέπω, ότι για να πραγματοποιηθεί συνεργάστηκαν, οι φορείς του τόπου μας, ο Δήμος Αρταίων η Περιφέρεια Άρτα, Επιμελητήριο Άρτας, πολλές τοπικές επιχειρήσεις, σαν χορηγεί, αλλά πρωτοστατεί και το διοργανώνει, ο ιστορικός σύλλογος Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης ” O Σκουφάς”…
Δύο ημέρες γεμάτες μουσική λοιπόν…
Στις 20 Ιουλίου, την Τρίτη δηλαδή, για δεύτερη φορά, κάτι που ελπίζω να γίνει θεσμός και να γιγαντωθεί, μιας και πέρσι λόγω της κατάστασης, δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ την πρώτη χρονιά, είχε καταφέρει να βγάλει “έξω”, χιλιάδες συμπολίτες μας, αλλά και πολλούς πραγματικά επισκέπτες, από την γύρω περιοχή.
Το Arta’s Street Music Festival, επιστρέφει, με την συμμετοχή ντόπιων μουσικών, ανθρώπων που θεωρώ ότι είναι κεφάλαιο για τον τόπο και ο καθένας από την μεριά του, έχει βοηθήσει, σε αυτό που αποκαλούμε, τοπική μουσική σκηνή, στην μουσική δηλαδή, ταυτότητα της Άρτας.
Θα βρίσκονται, σε κάθε γωνία του κέντρου της πόλης μας, γεμίζοντας την με μουσική, με καθαρή ομορφιά, κατά την γνώμη μου!
Έχω την τιμή, να συμμετέχω και πάλι, εκεί στην κλασσική γωνιά μου, Κοσμά Αιτωλού και Μάτσου, μόνος με την κιθάρα μου και θα το κάνω, με μεγάλη χαρά, μιας και που θεωρώ, ότι βάζω το λιθαράκι μου κι εγώ, για αυτό που χρειάζεται περισσότερο η πόλη μας. Καθαρό μυαλό, φρέσκιες ιδέες και εξωστρέφεια.

Στις 21 Ιουλίου, την Τετάρτη, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού σχολείου, θα μας επισκεφθούν οι “ALCATRASH”, μια πασίγνωστη μπάντα, γεμάτη θετική ενέργεια, για μια μοναδική βραδιά, γεμάτη μουσική επίσης, που θα ξυπνήσει την πόλη, θα την ομορφύνει. Θα στείλει την μαυρίλα των ημερών, έστω και για λίγο μακριά μας!
Ελπίζω, όλοι μας να αγκαλιάσουμε αυτές τις εκδηλώσεις και με την παρουσία μας, να τις δυναμώσουμε, με την παρουσία μας, να απαιτήσουμε και άλλες περισσότερες και καλύτερες.
Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στους επισκέπτες και να επιδείξουμε κάτι που έχουμε μπόλικο σαν πόλη. Μουσική κουλτούρα και αγάπη για την τέχνη!
Σας περιμένουμε όλους, προσωπικά, σας περιμένω….
Φέρτε και καμιά μπυρούλα, ζέστη θα κάνει! Ξέρετε εσείς…

Γιάννης Σιδεράκης