Ποιος είναι ο εφοπλιστής Γ.Προκοπίου που “μπαίνει” στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1946.

Το ξεκίνημα του στη ναυτιλία γίνεται το 1971..
όταν αγοράζει το δεξαμενόπλοιο Πενσυλβάνια.

Είναι ιδρυτής των εταιρειών Dynacom Tankers με 54 πλοία, Sea Traders με 29 πλοία και Dynagas με 10 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg ον Μάρτιο του 2015 η περιουσία του έφτανε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και οι εταιρείες του κατείχαν 89 πλοία.

Το 2016, η λίστα του Λόιντς τον ονόμασε 12ο στον κατάλογο των 100 ατόμων με την περισσότερη επιρροή στη ναυτιλία.

Η ανακοίνωση της Pyletech

Ως Όμιλος Pyletech, που γνωρίζει άριστα το ναυπηγικό κομμάτι, τη διεθνή αγορά και τις σημαντικές επενδύσεις, που απαιτούνται για να καταστούν τα πρώην ναυπηγεία Σκαραμαγκά βιώσιμα και διεθνώς ανταγωνιστικά, καταθέσαμε εύλογες και κοστολογημένες προτάσεις. Ωστόσο, δεν ήταν οι επικρατέστερες.
Χαιρόμαστε να υπάρχουν επενδυτές, οι οποίοι σκοπεύουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και μάλιστα σε αυτόν τον υψηλού ρίσκου τομέα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Το δικό μας επενδυτικό πλάνο προέβλεπε επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργούσε πάνω από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Ελπίζουμε οι επενδύσεις των νέων επενδυτών, που επικράτησαν, να ξεπεράσουν τις δικές μας και να αποδειχθούν βιώσιμες, προς όφελος της Ελλάδας.
Εμείς συνεχίζουμε να εξετάζουμε διάφορες επενδύσεις, που σχετίζονται με την προηγμένη τεχνολογία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.