Αιτίες μούδιασμα των χεριών στον ύπνο.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της μούδιασμα των χεριών σε ένα όνειρο:

Άβολα στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, η οποία εμφανίζεται λόγω της συμπίεσης των νευρικών ιστών σπασμός: τένοντες ή μυς που περιβάλλει νεύρων διεργασίες. Στους ανθρώπους η συμπτωματολογία ονομάζεται – “βάλτε το χέρι σας”. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όταν «δυσάρεστη θέση» εμφανίζεται perezhim αιμοφόρα αγγεία εμποδίζοντας μερικώς ή ολικώς τη ροή του ρευστού προς τα άκρα του πλάσματος – αυτό προκαλεί συμπτώματα ύγρανση. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο μόνο να αλλάξετε τη στάση του σώματος και η συμπτωματολογία αρχίζει σταδιακά να περνάει. Σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο, και ανησυχίες για την προσωρινή ταλαιπωρία, δεν αξίζει τον κόπο.
Η δεύτερη, η πιο συνηθισμένη αιτία μούδιασμα στα χέρια των ιατρών ονομάζεται οστεοχονδρωσία των αυχενικών σπονδύλων. Αυτή η διάγνωση, λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής και της καθιστικής δουλειάς, μπορεί να βρεθεί στο 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα ένα τέτοιο ποσοστό είναι υψηλό στις πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικές χώρες. Αυτή η ασθένεια προκαλεί την πτύχωση του ραχιαίου άκρου των νωτιαίων νεύρων. Η πίεση στο νεύρο οδηγεί σε διόγκωση των περιβαλλόντων ιστών και συνεπώς στην εμφάνιση συμπτωμάτων πόνου που παρατηρούνται στο κεφάλι, στον αυχένα, στους ώμους και στα χέρια. Ο πόνος προκαλεί τη συστολή των μυών – εμφανίζεται ένας σπασμός μυϊκού ιστού, ο οποίος συμπιέζει όχι μόνο τα βλαστάρια νεύρου αλλά και τα αιμοφόρα αγγεία.
Οι γιατροί γνωρίζουν το λεγόμενο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, το οποίο μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους.
Επαγγελματική ανθρώπινη δραστηριότητα, συνδυασμένη με μονοτονικές κινήσεις του ίδιου τύπου των άνω άκρων και, ειδικότερα, με τα χέρια και τις χειροκίνητες φαλάγγες.
Συνεχείς εργασίες στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή.
Αποτυχίες στην εργασία του ενδοκρινικού συστήματος:
Το μυξοίδημα είναι μια παθολογία που εκφράζεται σε ολική ή μερική αποτυχία του θυρεοειδούς αδένα.
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια ασθένεια που προκαλείται από μια ανεπάρκεια ινσουλίνης στο αίμα του ασθενούς.
Το σύνδρομο της πρόσθιας σκάλας μπορεί επίσης να προκληθεί από αυχενική οστεοχονδρόζη όταν επηρεάζεται το αντίστοιχο τμήμα της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πίεση στα ευαίσθητα νεύρα των άκρων.
Φυσιολογικά αιτιολογημένες αλλαγές στο ανθρώπινο ορμονικό υπόβαθρο:
Περίοδος κύησης.
Χρόνος θηλασμού.
Climax (η έναρξη της εμμηνόπαυσης).
Υπερβολικό βάρος.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια παθολογία συνδετικών ιστών με κυρίαρχη αλλοίωση μικρών αρθρώσεων.
Τραυματισμοί από τον ώμο, τον αντιβράχιο και το βραχίονα.
Tendosinovit – μια φλεγμονώδης διαδικασία που εμφανίζεται στην αρθρική επένδυση του τένοντα.
Ανεπάρκεια σιδήρου.
Έλλειψη βιταμίνης Β12 στο σώμα.
Η νόσος του Raynaud – η ασθένεια εκφράζεται με αγγειοτροπνουφούρωση με κυρίαρχη βλάβη μικρών τερματικών αρτηριών και αρτηρίων. Τα άνω άκρα επηρεάζονται (κατά κανόνα, η ήττα πηγαίνει συμμετρικά, και τα δύο χέρια).
Η πολυνευροπάθεια είναι μια ασθένεια που προκαλείται από πολλαπλές αλλοιώσεις των περιφερικών νεύρων.
Ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.
Κάπνισμα και αλκοόλ.

Συμπερασματικά από τα ανωτέρω, οι αιτίες των μούδιασμα των χεριών κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να είναι αρκετά σοβαρή ασθένεια, ωστόσο, να αγνοήσει αυτά τα συμπτώματα δεν είναι απαραίτητη, ειδικά αν υπάρχουν και σχετίζονται εκδηλώσεις (ζάλη, ναυτία, αδυναμία, μυϊκή δραστηριότητα, κ.λπ.). Για να προσδιορίσετε τη διάγνωση, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με νευρολόγο.

Συμπτώματα της μούδιασμα των χεριών στον ύπνο

Η παραισθησία είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα με τα οποία οι ασθενείς στρέφονται σε γιατρό και το πιο σημαντικό είναι η σωστή καθιέρωση μιας διάγνωσης, επειδή οποιαδήποτε απτική αλλαγή στους αισθητήριους υποδοχείς μπορεί να υποδηλώνει μια αρκετά σοβαρή ασθένεια.

Ποια είναι τα συμπτώματα της μούδιασμα στα χέρια σε ένα όνειρο:

Ολική ή μερική απώλεια ευαισθησίας των άκρων των phalanges ή ολόκληρου του άκρου στο σύνολό του.
Αίσθημα “φουσκώματος” στο δέρμα.
Σπασμοί.
Καύση και μυρμήγκιασμα.
Θρόμβος πόνο.
Σπασμοί μυών.
Τρόμος των ανώτερων άκρων.
Τα χέρια αρχίζουν να παγώνουν.
Το δέρμα γίνεται ασυνήθιστα χλωμό.
Σοβαρή μούδιασμα με πόνο.

Αν αυτή η συμπτωματολογία παρατηρηθεί τακτικά, τότε δεν αξίζει να αναβληθεί το ταξίδι στον γιατρό, καθώς μια από τις απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, που είναι επιθυμητή να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό, μπορεί να εκδηλωθεί.