ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ARATOSMEDICA ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Γνωρίσατε την εταιρεία μας, την Aratosmedica συνεργαζόμενοι στην προμήθεια και πώληση των Rapid/Self Test COVID19, για περισσότερο από ένα χρόνο και σας ευχαριστούμε για την προτίμησή σας!
Αυτό που πρέπει να ξέρετε όμως είναι ότι συνεργαζόμενοι με την Aratosmedica γίνεστε αυτόματα μέλη μιας μεγάλης οικογένειας τεχνολογίας: με τον Όμιλο Aratos. Έναν Όμιλο με σειρά μεγάλων επιτευγμάτων, που διαφημίζει τη χώρα μας και τους επιστήμονές μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου.
Η τελευταία επιτυχία του Ομίλου μας έρχεται από την Aratos Systems BV, που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤO, με αντικείμενο τις εφαρμογές διαστήματος για την ασφάλεια και άμυνα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Πορτογαλίας και το Innovation Hub του NATO και συμμετέχουν ιδιώτες, εταιρείες και φορείς από τις χώρες του Οργανισμού, καταθέτοντας καινοτόμες προτάσεις με στόχο την αξιοποίηση τους για τους σκοπούς του Οργανισμού στη διαχείριση κρίσεων και στην ενίσχυση της ασφάλειας.
Η πρότασή της εταιρείας, με την οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Διαγωνισμού, αφορά σε ένα «Ευφυές Σύστημα Προστασίας Διαστημικών Αντικειμένων με χρήση τεχνολογίας Blockchain» (“Intelligent Blockchain-enabled Space-Assets Protection System”), το οποίο και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση του ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου στην Πορτογαλία κατά την οποία θα αναδειχθεί ο νικητής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ και CEO της Aratos Systems BV, Δρ. Νίκος Μπογονικολός δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μια εταιρεία ενός ελληνικού Ομίλου, του Ομίλου ΑΡΑΤΟΣ, πρόβαλε μέσα από τη δουλειά της, την ικανότητά της να καινοτομεί αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στην ομάδα μας συμμετείχαν και Έλληνες επιστήμονες. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύονται οι εξαιρετικές δυνατότητες και η σημαντική τεχνογνωσία των Ελλήνων επιστημόνων, οι οποίοι μπορούν να διακριθούν ακόμα και στα πιο δύσκολα επιστημονικά πεδία. Να επισημάνω ότι η εταιρεία μας πέτυχε την είσοδο της στην τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας Άνοιξη 2021 του ΝΑΤΟ, παρουσιάζοντας ένα σύστημα που συνδυάζει την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Τεχνολογία Blockchain για την ασφάλεια των διαστημικών αντικειμένων (δορυφόροι, διαστημικά σκάφη)».
Σημειώνεται, ότι η Aratos Systems BV έχει ήδη αναπτύξει και άλλες συναφείς τεχνολογικές λύσεις με τη χρήση διαστημικών τεχνολογιών.