Εμβολιασμοί: Ανοίγει η συζήτηση για την «υποχρεωτικότητα» – Ποιοι θα ακολουθήσουν την ΕΜΑΚ

Άνοιξε για τα καλά η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα μετά τη διαταγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής για εμβολιασμό των ανδρών της ΕΜΑΚ με την επισήμανση ότι όσοι αρνηθούν θα μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία του Σώματος.Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση της διαταγής του αρχηγού της Πυροσβεστικής έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με την κυβέρνηση.

Στόχος όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής να είναι εμβολιασμένοι προκειμένου να μπορούν να εκτελούν το έργο τους χωρίς προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται σε δεύτερο χρόνο να γίνει «υποχρεωτικός» ο εμβολιασμός και για τους αστυνομικούς.

Όπως εξηγούν πηγές στο Newsbomb.gr μιλάμε για αστυνομικούς νεαρής ηλικίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Διευκρινίζουν, δε, ότι πίσω από τη διαταγή του αρχηγού της Πυροσβεστικής ή μια επόμενη απόφαση για τους αστυνομικούς βρίσκεται η λογική του να «έρθουν πιο μπροστά» οι εμβολιασμοί των νεαρότερων υπηρετούντων στα δύο Σώματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών έχει αναφερθεί στις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δείχνοντας». προς τους υγειονομικούς.

«Στην παρούσα φάση δεν θέλω να δημιουργήσω εστίες έντασης μέσα στα νοσοκομεία αλλά πρέπει να σας πω ότι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα από διαφορετική οπτική γωνία. Θα πρέπει να το συζητήσουμε πολύ σοβαρά και κατά την άποψη μου σε ουδέτερο χρόνο, όταν δεν θα έχουμε τόση πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να καταστήσουμε απόλυτα σαφές ότι δεν μπορείς να είσαι υγειονομικός, να έχεις την ιερή αποστολή να φροντίζεις συμπολίτες μας οι οποίοι είναι άρρωστοι και εσύ ο ίδιος να μην προστατεύεσαι. Και με το να μην προστατεύεσαι εσύ και αφενός να κινδυνεύεις αλλά να κινδυνεύεις να διασπείρεις και τον ιό μέσα στον χώρο που είναι ταγμένος να παρέχει υπηρεσίες υγείας. Κατά συνέπεια, ναι, πιστεύω ότι η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Δεν θέλω να ανοίξει τώρα αλλά πιστεύω ότι σε ουδέτερο χρόνο, το φθινόπωρο, πρέπει να ξαναδούμε το ζήτημα αυτό από την αρχή» είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αντιδρούν οι πυροσβέστες για τη διατύπωση

Για ενόχληση των ανδρών της ΕΜΑΚ από τη διατύπωση της διαταγής που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Μας ενοχλεί η απειλή», «είναι απορημένοι οι συνάδελφοι», «δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπάρχει» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, κανένας από τους άνδρες της ΕΜΑΚ δεν αρνήθηκε να εμβολιαστεί.

Αφού επέμεινε ότι η διατύπωση της απόφασης ήταν λανθασμένη, προειδοποίησε ότι μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υποστήριξε, δε, ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών στην Πυροσβεστική απάντησε ότι όπως και μέσα στην κοινωνία θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό αλλά δεν έχουν αρνηθεί να εμβολιαστούν «απλώς στάθηκαν πίσω – πίσω».

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι η απόφαση βάζει την ΕΜΑΚ απέναντι στην κοινωνία και την παρουσιάζει σαν αρνητή ενώ τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον αριθμό των εμβολιασμένων στην ΕΜΑΚ που αριθμεί περίπου 400 άτομα και επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανέναν θέμα με τους εμβολιασμούς καθώς «ψυχή τους είναι η προστασία του πολίτη».

www.newsbomb.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις