ΣΧΟΛΙΟ: Το σχολείο σήμερα, οι δάσκαλοι σήμερα…

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Για να μην γίνει παρεξήγηση με το δάσκαλοι βάζω και τους καθηγητές όλων των βαθμίδων το ίδιο και για το σχολείο.
Το θέμα το καυτό των ημερών με την βαναυσότητα στα σχολεία προσπαθεί να το αναδείξει από το πρωί ο Πορτσάλτε στον ΣΚΑΙ.
Προσπάθησε να αναδείξει σαν μια αιτία του γεγονότος ένας κύριος το ότι χάθηκε η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία προς το πρόσωπο των καθηγητών λόγω της έπαρσης τους στο φαινόμενο ιδιαίτερα μαθήματα. Εκεί άρχισε να τα ψιλομασάει ο δημοσιογράφος λέγοντας μαλακίες αν και το παραδέχτηκε τελικά σαν μια αιτία του φαινομένου τα ιδιαίτερα.
Οι δάσκαλοι λοιπόν:
1. Όλη την ημέρα είναι στους δρόμους για μαθήματα στο σχολείο και για τα μαυράκια στα ιδιαίτερα όλο το απόγευμα.
2. Οι κατηγορίες των καθηγητών που μόνο πιστεύω δεν κάνουν μαθήματα αλλά και αυτοί βγάζουν μαυράκια είναι οι θεολόγοι. Αυτοί τρέχουν στις εκκλησίες λίγο ψαλμωδία λίγο άλλες προσφορές κάτι μπαίνει στην τσέπη και αυτών.
3. Πολλές περιπτώσεις είναι εκείνες και τις ξέρω που λείπουν από το σπίτι και οι δύο γονείς. Οι γυμναστές να δεις νόμιμα μαύρα όλη την μέρα στα γήπεδα και φανερά αυτοί.

Έρχονται λοιπόν στο σπίτι κουρασμένοι όλοι ταϊσμένοι στο χέρι πρόχειρα και η γαλούχηση ξεκινάει από το είμαι πεθαμένος/η άφησέ με και στο κάνε ότι μπορείς μονός σου. Έτσι λειτουργούν οι οικογένειες που οι γονείς τρέχουν να μαζέψουν χρήματα για ένα ωραίο σπίτι που δεν προλαβαίνουν να χαρούν και τα παιδιά μεγαλώνουν από την άλλη στην καθημερινή απαξίωση της οικογένειας με μόνους φίλους το fb το Instagram και το κινητό τηλέφωνο ή την τηλεόραση.
Το έδειξε άλλωστε η συμπεριφορά του μαθητή γιου καθηγητή του σχολείου που έγινε ο ξυλοδαρμός. Πρωτοστάτησε. Όχι μόνο αυτό αλλά και η συμπεριφορά των ίδιων των καθηγητών μας προβληματίζει. Αν τούς μισούς είχανε ιδιαίτερα μαθήματα πώς να τους μαλώσουν και πως να τους τιμωρήσουν με αποβολή εκτός σχολικής μονάδος…το μπικεκίνι θα πήγαινε περίπατο μπορεί να άλλαζε και τσέπη. Πάρτε μια μέρα αποβολή. Άντε και δύο αν έριξες δυνατό κροσέ. Ο άλλος την γαμοσταύριζε την καθηγήτρια και τον διευθυντή και του κάνανε διήμερο χαδάκι.
Βλέπετε το σύστημα έχει σαπίσει αν και από την άλλη οι ρομαντικοί λένε στο σχολείο πρέπει να διδασκόντανε ο Ολυμπισμός και άλλες φανφάρες. Τι λέτε άνθρωποι μου μαθήματα για πανελλήνιες θέλουμε να πλουτίζει το εκπαιδευτικό σύστημα. Όλα τα άλλα ας τα κάνουν όταν μεγαλώσουν. Εμείς θα πεθάνουμε. Αυτά σκέφτονται όλοι τους. Και μιλάνε αυτοί που εργάζονται πέντε ημέρες 4 σαραντάλεπτα την ημέρα. Που δεν κρίνονται που δεν τους κοιτάζει κανείς ψυχολόγος που δεν τους βάζει χέρι κανείς υπουργός Παιδείας.
Έτσι λοιπόν ξεθεωμένοι οι ιδιαιτεράδες καθηγητές από την μία, αγριεμένοι γονείς και μαθητές από την άλλη λόγω της οικονομικής αφαίμαξης τους που και οι ίδιοι φταίνε κατά το ήμισυ δημιουργούν πρόβλημα στο σχολείο και στην κοινωνία. Όλο αυτό επιβαρύνετε και από το απότομο ξέβγαλμα των παιδιών και η ζημιά δεν συμμαζεύεται. Πρέπει να πέσουν βαριές καμπάνες και αυστηροί έλεγχοι. Αλλιώς να αρχίσει η πυγμαχία να διδάσκεται καθημερινά σαν μάθημα.