ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση με το ”φακελάκι”

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση πανεπιστημιακού καθηγητή, που φέρεται να έλαβε “ φακελάκι “ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων την προηγούμενη Παρασκευή.
Οπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο εν λόγω επιστήμονας δεν είναι ιατρός, ούτε κλήθηκε να κάνει κάποια ιατρική πράξη,σε αντίθεση με όλα όσα ανέφερε το αστυνομικό δελτίο.Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η …
ποινική διάσταση του περιστατικού ελέγχεται και θα διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη.Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει ενημερωθεί, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει η λήψη πειθαρχικών μέτρων, αν βέβαια αποδειχθεί ενοχή του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση…
Η καταγγέλουσα, κάτοικος κάποιου νησιού του Ιονίου, επισκέφθηκε τον Καθηγητή προκειμένου να πιστοποιηθεί, μέσω ταυτοποίησης DNA, ότι ο αλλοδαπός σύντροφος της είναι και πατέρας του παιδιού της, προκειμένου αυτός να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα μας.

Το κόστος
Μετά από εκτενές ρεπορτάζ προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εξέταση είτε πραγματοποιείται σε ιδιωτικά είτε σε κρατικά – πανεπιστημιακά εργαστήρια γενετικής, γίνεται πάντοτε έναντι αμοιβής, η οποία σε μερικά εργαστήρια φτάνει ακόμα και τα 500 ευρώ…
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Καθηγητής στις αρχές, η καταγγέλουσα ενημερώθηκε πως το συνολικό κόστος της εξέτασης, για την περίπτωση που απαιτηθεί έλεγχος τριών δειγμάτων (που εν προκειμένω χρειάστηκε) είναι 400 ευρώ στην πρώτη τους συνάντηση, όταν έγινε και η λήψη των δειγμάτων προς ταυτοποίηση, και ότι το ποσό αυτό πρέπει να καταβληθεί σε λογαριασμό του εργαστηρίου που θα κάνει τις εξετάσεις – ταυτοποιήσεις.
Ο Καθηγητής είπε επίσης πως η καταγγέλουσα έκλεισε και το δεύτερο ραντεβού για την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, προκειμένου να παραλάβει τα οριστικά αποτελέσματα.Αντί ομως να καταβάλει το κόστος των εξετάσεων σε τραπεζικό λογαριασμό που της είχε υποδειχθεί, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων καταγγέλοντας εκβιασμό, οι οποίοι την καθοδήγησαν να δώσει κάποια προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Όπως ανέφερε στις αρχές ο καθηγητής,στη συνάντη που επακολούθησε ,η καταγγέλουσα επικαλέστηκε ανάγκη άμεσης λήψης των αποτελεσμάτων αλλά και αδυναμία κατάθεσης του κόστους των εξετάσεων στο λογαριασμό, που της είχε υποδειχθεί. Υποσχόμενη πως θα καλύψει το λογιστικό υπόλοιπο προς το εργαστήριο μέσω του λογαριασμού που της είχε υποδειχθεί, εξασφάλισε και πήρε στα χέρια της τα αποτελέσματα DNA και άφησε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που κάλυπταν ένα μόνο μέρος της σχετικής δαπάνης πάνω στο γραφείο του Καθηγητή, όπου και τα βρήκαν οι αστυνομικοί όταν επενέβησαν και τον συνέλαβαν .

Το δικαστήριο
Για την υπόθεση αυτή , το δικαστήριο που συνεδρίασε τρεις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 17 Μαρτίου του 2020.Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις…

https://epirusgate.blogspot.com/