Ο Βρετανός πυγμάχος, μάλλον είπε την μισή αλήθεια…

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στα social media, την επόμενη μέρα ξύπνησε “σε μια λίμνη απο γαμ…… δάκρυα” καθώς διαπίστωνε ότι είχε πληρώσει 920 ευρώ για ένα Cobe Ribeye, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καυτηριάσει τις ακριβές τιμές της Μυκόνου. Η ανάρτηση του έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ την αναπαρήγαγαν μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Mail, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα.

O Ricky Hatton λοιπόν ζήτησε να του φέρουν το ακριβότερο κρέας που φιλοξενεί ο κατάλογος του καταστήματος, το γιαπωνέζικο Kobe, η τιμή του η οποία ποικίλει από τη διαβάθμιση στο ενδομυικό λίπος και αγγίζει στα κρεοπωλεία τα 500 ευρώ το κιλό ενώ κάποια σπάνια κομμάτια υψηλής διαβάθμισης χτυπιούνται ακόμα και σε δημοπρασίες για 5000 ευρώ.

Στο Nammos δε, το γνήσιο ιαπωνικό Kobe ανάλογα με τη φάρμα που το βρίσκουν, χρεώνεται από 1.300 ευρω έως 1.600 ευρώ το κιλό και θεωρείται η νούμερο ένα παγκόσμια και ακριβοθώρητη λιχουδιά για τους ψαγμένους λάτρεις του κρέατος. Οπότε ο Hatton ή έκανε λάθος στην παραγγελία ή δεν κατάλαβε ότι παρήγγειλε το ακριβότερο κρέας από τον κατάλογο του μαγαζιού με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να… ξεσπάσει σε κλάματα.

Για την ιστορία, το αυθεντικό Kobe beef προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρια της ράτσας Tajima που είναι παρακλάδι της Japanese Black και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας, ακολουθώντας πολύ αυστηρά κριτήρια. Συγκεκριμένα, τα μοσχάρια εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να “εξευγενιστεί”. Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά.