Η Alitalia είναι η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2019

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στοιχεία πιστοποιημένα από την αξιόπιστη ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ FlightStats

Ρώμη, 7 Ιουνίου 2019 – Με το 87,9% των πτήσεων να προσγειώνονται στην ώρα τους, η Alitalia επιβεβαιώνεται ως η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στον κόσμο κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2019. Το επιβεβαιώνει η FlightStats, αξιόπιστη ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ που κάθε μήνα καταρτίζει την κατάταξη των μεγάλων παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών με γνώμονα την συνέπεια, συγκρίνοντας τα στοιχεία αερομεταφορέων αντίστοιχου μεγέθους και δικτύου.

Η ανάλυση της FlightStats κατέγραψε ότι η Alitalia τον Μάϊο του τρέχοντος έτους κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, με δείκτη συνέπειας 84%, υψηλότερο κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο συνέπειας των παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών (78,8%). Η ιταλική αεροπορική εταιρεία κατέλαβε την ενδέκατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη: το μηνιαίο αποτέλεσμα επηρέασαν ορισμένοι εξωτερικοί και έκτακτοι παράγοντες, όπως το έκτακτο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε αρκετά ιταλικά αεροδρόμια, και η δυσλειτουργία των τεχνολογικών υπηρεσιών που παρείχαν ορισμένοι διεθνείς προμηθευτές που επιβράδυναν τις πτητικές λειτουργίες στις 5 και 14 Μαΐου. Ωστόσο, η Alitalia διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη των πιο συνεπών αερομεταφορέων του κόσμου τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους.

Η FlightStats είναι μία από τις λίγες εταιρείες παροχής υπηρεσιών δεδομένων που παρακολουθεί σχεδόν κάθε πτήση που πραγματοποιεί κάθε αεροπορική εταιρεία. Για τον καθορισμό της συνέπειας, η Flightstats ακολουθεί την μέθοδο “Α14”, δηλαδή με μία ανοχή 14 λεπτών στην άφιξη σε σύγκριση με την προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης.