Σίμου –Τάσιου Αναστασίας

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με αγάπη για τον τόπο μου και με έντονο προβληματισμό για την προκοπή του πορεύομαι χρόνια τώρα υπηρετώντας την ανάπτυξη και το κοινό καλό. Η δράση μου είναι πάντα φανερή και η πρακτική μου διακρίνεται από τη συλλογικότητα, την επιμονή και τη δικαιοσύνη.
Αυτά τα λόγια τα έχω ως αξίωμα στη ζωή μου και σ’ αυτά συμπυκνώνεται όλη η πολιτική μου σταδιοδρομία.
Δεν επιδίωξα ποτέ την προσωπική προβολή, γιατί απλούστατα πιστεύω πως η ενασχόληση με τα κοινά είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όλων των πολιτών. Επομένως δεν δικαιούται κανείς ούτε να διαφημίζεται ούτε και να εκ φεύγει η πρακτική της αλήθειας και της συνέπειας.
Κι από τη θέση μου ως Περιφερειακή Σύμβουλος ή και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης δεν διαχώρισα πρόσωπα, δεν απόκρυψα γεγονότα και οι αποφάσεις μου είναι διάφανες και με κατεύθυνση πάντα το συμφέρον της Ηπείρου.
Και το σπουδαιότερο: Δεν χώρισα τους ανθρώπους ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση. Τα προβλήματα αφορούν όλους και η επίλυση ή ο σχεδιασμός γίνεται για την Ήπειρο. Αυτός είναι και ο κανόνας και οι εντολές του περιφερειάρχη μας κ. Αλέκου Καχριμάνη.
Έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι από όποια θέση και αν με τοποθετήσουν οι πατριώτες μου. Εγώ να αγωνίζομαι ξέρω. Και γι’ αυτό θα είμαι πάντα κοντά τους.

Σίμου –Τάσιου Αναστασίας
Γεννήθηκε στις Κιρκιζάτες Φιλοθέης Άρτας.
Είναι παντρεμένη με τον Αριστείδη Τάσιο, υπάλληλο ΤΟΕΒ Άρτας και έχουν δυο παιδιά το Βασίλη, απόφοιτο ψυχολογίας Ρεθύμνου και τη Θεοδώρα φοιτήτρια Οδοντιατρικής στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης- Θεολόγος στην ειδικότητα διορισμένη μέσω ΑΣΕΠ το 2002.
Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες σχολικές μονάδες του Ν. Άρτας με προσωρινή τοποθέτηση στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ανέζας καθώς και Γυμνάσιο Κωστακιών Άρτας.
Μέλος του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», του Λυκείου Ελληνίδων, του συλλόγου Εσπεριδες Φιλοθέης Άρτας.
Ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση, ήδη 16 χρόνια
Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε η μόνη γυναίκα στο ΔΣ του πρώην Δήμου Φιλοθέης και διετέλεσε Πρόεδρος αυτού
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε πρώτη σε αριθμό ψήφων στο Δήμο Φιλοθέης. Από το 2006-2010 υπήρξε πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής ,μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου Φιλοθέης και του ΔΣ του Παιδικού Σταθμού.
Το 2008 εκλέχτηκε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών.
Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήρθε δεύτερη σε αριθμό ψήφων στο διευρυμένο πλέον δήμο Αρταίων. Το 2012-2013 διατέλεσε αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και μέλος του ΔΣ στη Κοινωφελή Επιχείρηση .
Υπηρξε μέλος του ΦΟ.Δ.Σ.Α της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και μέλος της ΠΕΔ Ηπείρου.
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου του 2012 ήταν υποψήφια Βουλευτής Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό Αξιοβιωτη Ανάπτυξη του Αλέξανδρου Καχριμανη. Είναι εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ορισμένο μέλος της Περιφερειακής επιτροπής Ισότητας των Δύο Φύλων Ηπείρου και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων. Τον τελευταίο χρόνο ορίστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης Κοινωνικής Συνοχής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.