Φιάσκο Novartis: Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν πήρε λεφτά!

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο μόνος που ενεπλάκη τελικά ήταν ένας… διαφημιστής που μοίραζε χρήματα σε στέλεχος της εταιρείας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος παροχής εξηγήσεων στην Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς από πέντε μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, χωρίς να εισφέρουν στοιχεία –όπως αναφέρουν πληροφορίες- που να δείχνουν χρηματισμό πολιτικών.

Πρόκειται για μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων και έναν ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας, η οποία φέρεται, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, να λειτουργούσε ως «πλυντήριο» παράνομων πληρωμών της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο εν λόγω διαφημιστής στο υπόμνημα που κατέθεσε με τις εξηγήσεις του, φέρεται να κατονόμασε στέλεχος της NOVARTIS, όχι όμως τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ως το πρόσωπο στο οποίο επέστρεψε περί τις 400 χιλιάδες ευρώ μέσα σε μία πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες εν αγνοία της εταιρείας. Υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπήρξαν υπερτιμολογήσεις ούτε έκδοση εικονικών τιμολογίων για τις υπηρεσίες που παρείχε στη φαρμακοβιομηχανία, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων ή ότι γνώριζε κάτι σχετικό.

Αναφορικά με τον Κ.Φρουζή ο διαφημιστής φέρεται να κατέθεσε πως ουδέποτε ήρθε σε επαφή ή συναλλαγή μαζί του, ενώ δικαιολόγησε την επιστροφή των χρημάτων σε άλλο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας λέγοντας ότι ήθελε να εξασφαλίσει περισσότερη δουλειά για την εταιρεία του.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν μέσω των υπομνημάτων τους τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα θα αξιολογηθούν από την Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς, η οποία θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση διώξεων ή στην αρχειοθέτηση του τμήματος της δικογραφίας που τα αφορά.

Και ενώ η έρευνα για τυχόν εμπλοκή και άλλων μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση NOVARTIS συνεχίζεται από την Εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς, παραμένει σε εκκρεμότητα το σκέλος της έρευνας που αφορά στους υπόλοιπους πέντε πολιτικούς, για τους οποίους η έρευνα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, τουλάχιστον επισήμως. Παρότι οι πληροφορίες από δικαστικές πηγές εδώ και αρκετές ημέρες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αρχειοθετηθεί οι φάκελοι για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα, εν τούτοις δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Εισαγγελία.