ΕΦΑΓΑΝ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ!

Σοβαρά επεισόδια με αστυνομικούς τραυματίες εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε αίθουσα δικαστηρίων στο Εφετείο, στην Αλεξάνδρας. Eίναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα μήνα που αντιεξουσιαστές και αναρχικοί ξεφτιλίζουν την ΕΛ.ΑΣ. Μεγάλες οι ευθύνες από Γεροβασίλη και Παπακώστα αλλά και αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Στη δικαστική αίθουσα εκδικαζόταν μία υπόθεση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2012, τότε που υπήρχε ακόμα η ομάδα ΔΕΛΤΑ και αφορούσε επεισόδια σε αντιφασιστική πορεία. Στη δίκη ήταν κατηγορούμενοι αντιεξουσιαστές και έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα αλληλέγγυοι. Μάρτυρες ήταν και αστυνομικοί.

Ξαφνικά το μεσημέρι στη 1, επικράτησε ένταση κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, και αστυνομικοί με αντιεξουσιαστές ήρθαν στα χέρια. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, με τον έναν να έχει μεταφερθεί στο 401. Η επίθεση έγινε με καδρόνια και οι αντιεξουσιαστές φώναζαν: «Ρουφιάνοι, φασίστες, θα σας σφάξουμε!». Το επεισόδιο έλαβε τέλος όταν στην αίθουσα έφτασε διμοιρία των ΜΑΤ για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

“Η διμοιρία των ΜΑΤ αρνήθηκε να κάνει συλλήψεις”
Από την μεριά του ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, καταγγέλλει πως αξιωματικός που ήταν παρών με μια διμοιρία των ΜΑΤ, αρνήθηκε τις εκκλήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν να παρέμβει η διμοιρία και να γίνουν συλλήψεις.

Τι δήλωσε ο ένας από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

«Δεχτήκαμε χτυπήματα με κράνη, μπουνιές, φορούσαν γάντια μηχανής, μας προπηλάκισαν, αμυνθήκαμε όσο μπορούσαμε γιατί ήμασταν και 10 άτομα μόνο και αυτοί ήταν 60 με 70 άτομα.

Έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένα άτομο που φορούσε γάντια μηχανής και την ώρα που είχα το κεφάλι μου προς τα κάτω και προσπαθούσα να βουτηξω ένα άτομο που με είχε ξανά βαρέσει, να το βουτήξω για να του κάνω σύλληψη, μου έσκασε μπουνιά μέσα στο κεφάλι, στον κρόταφο, ζαλίστηκα άφησα και το άτομο και απομακρύνθηκε.

Τραυματίες είναι αλλά δυο άτομα. Ο ένας ακόμα δεν ξέρουμε, πρέπει να έχει σπασμένο δάχτυλο και ο άλλος πρόβλημα στον αυχένα. Είχαμε δικαστήριο από το 2012 στην μοτοπορεία. Σαν μάρτυρας που πηγαίναμε κατηγορούμενους άτομα του χώρου, τους λεγόμενους αναρχικούς. Πήρε αναβολή το δικαστήριο και την ώρα που βγαίναμε έξω από την αίθουσα δεχτήκαμε προπηλακισμό από τα άτομα, βρίζοντας μας.

Και σε έναν συνάδελφο μάλιστα έκαναν την χαρακτηριστική κίνηση στο λαιμό ότι θα τον σφάξουν. Ενημερώσαμε τον υπεύθυνο αστυνόμο που ήταν στα κοντά. Βγήκαμε έξω όλοι μαζί οι συνάδελφοι και την ώρα που βγαίναμε, οι κύριοι υποδείξαμε το άτομο αυτό και εκείνη την ώρα δεχτήκαμε επίθεση από τους κυρίους του χώρου με μπουνιές κλωτσιές.

Υπήρχε μια διμοιρία της ΕΜΕΤ με πέντε άτομα, κόπηκε η φορά και απομακρύνθηκαν τα άτομα από το χώρο, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, χωρίς να γίνει τίποτα”.» τόνισε χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό πόρταλ.

Makeleio.gr – Το Site των μεγάλων αποκαλύψεων!