Αγγελική Στόγια…αντιδήμαρχος στο Μάντσεστερ – Καταγωγή από τα ορεινά Θεοδώριανα. Μεγαλωμένη στην πόλη της Άρτας.

«Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Σύμβουλος Εργασίας για τον θάλαμο της Whalley Range. Είχα το προνόμιο να υπηρετώ τη δική μας ζωντανή και ποικιλόμορφη κοινότητα από το 2012.

Είμαι αρχικά από την Ελλάδα, αλλά επέλεξα να κάνω το σπίτι μου στο Μάντσεστερ πριν από είκοσι χρόνια (και είμαι τώρα πολιτογραφημένη Βρετανή πολίτης). Ήμουν μια από τους πολλούς που προσελκύονται από αυτή την φιλόξενη, προνοητική πόλη από όλο τον κόσμο. Όταν μετακόμισα στην Περιοχή Whalley, ερωτεύτηκα γρήγορα αυτή την όμορφη, φυλλώδη περιοχή και έζησα εδώ από τότε.

Η πορεία μου στην πολιτική άρχισε κατά τη διάρκεια του χρόνου να εργάζεται για εθελοντικές και κοινοτικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων ήμουν παθιασμένος με την πόλη που υιοθέτησα, αλλά και με τις προκλήσεις της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αειφορίας. Όταν η κυβέρνηση συνασπισμού Conservative / Lib Dem ανέβηκε στην εξουσία το 2010, μου αρέσουν πολλοί άλλοι που ήθελαν να συμμετάσχουν περισσότερο στην πολιτική για να πολεμήσουν ενάντια στα σχέδιά τους και το 2011 έβαλα τον εαυτό μου για να γίνει Σύμβουλος του Μάντσεστερ. Χάρη στην υποστήριξη των ψηφοφόρων της σειράς Whalley, κέρδισα τις εκλογές και με υπερηφάνεια έγινε ο πρώτος σύμβουλος της ελληνικής κληρονομιάς στο Μάντσεστερ.

Από τότε, είμαι ευτυχώς σκληρή στην εργασία που υποστηρίζει τους κατοίκους και τις ομάδες για τα ζητήματα που επηρεάζουν την περιοχή μας – από την αντιμετώπιση της ανατροπής των πτηνών και την αναφορά αποκλεισμένων αγωγών αποχέτευσης, την υπεράσπιση των κατοίκων και της περιοχής μας. Μου άρεσε ιδιαίτερα να συμμετέχω σε τοπικά προγράμματα και να υποστηρίξω τις διαφορετικές κοινοτικές μας ομάδες.

Τον Μάιο του 2017 ένιωθα πολύ ευτυχής να επιλεγώ από τους συναδέλφους μου συμβούλους ως εκτελεστικό μέλος για το περιβάλλον και τις δεξιότητες. Ήμουν έτοιμη να το ακολουθήσω, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι, παρά τα πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να βρούμε μόνιμες λύσεις που θα επηρεάσουν θετικά τις ζωές όλων των Μανκούνιων. Με το να τραβήξουμε μαζί και να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του καθενός, μπορούμε όλοι να κάνουμε την πόλη μας ένα πιο πράσινο και πιο ευχάριστο μέρος για να ζήσουμε.

Το Μάντσεστερ έχει ήδη πολλά να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Παρόλο που υπάρχουν φιλόδοξες εξελίξεις και βελτιώσεις στην υποδομή, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της οικονομικής επιτυχίας θα φτάσουν σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο. Μαζί με τους συναδέλφους μου συγγραφείς Whalley Range Mary Watson και Aftab Razaq, στόχος μας είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα την κοινότητά μας και να επικεντρωθούμε στις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοί μας.

Σας υπόσχομαι να κάνω ό, τι μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Συμβούλιο, να συνεχίσω να εργάζομαι καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου για να υπηρετώ τις κοινότητές μας και να προσπαθώ να τους προστατέψω από τις χειρότερες περικοπές της κυβέρνησης και κυρίως να καταστήσω το Whalley Range ένα καλύτερο μέρος για να ζήσω όλοι εμείς.»