Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει πολύ…αλλιώς θα μείνει στάσιμη…

Όλα ξεκίνησαν από την στεναχώρια των ημερών. Άρχισα να παρακολουθώ σε κάθε χώρο που κινούμαι τα πάντα. Αφορμές πήρα πολλές γιαυτό θα περιγράφω διαφορετικά πράγματα. Θέλω να ξεκινήσω από τα ωραία.
– Παρακολουθώ όλο αυτό τον καιρό τις συμπεριφορές ατόμων στις παραλίες. Έμεινα μαγεμένος από την τέλεια αντιμετώπιση των πραγμάτων από τις νέες οικογένειες και τα νέα παιδιά. Κανένα δεν έφευγε αν δεν τακτοποιούσε τα καθίσματα αν δεν μάζευε τα ποτήρια και μπουκάλια νερού και καφέ. Ναι υπήρχε υπάλληλος στην επιχείρηση η ενέργεια μετράει. Οι μεγάλες ηλικίες δεν κάνανε τίποτε …εγώ πλερώνω λένε μέσα τους και φεύγουν…χώνανε όμως και κανένα αποτσίγαρο στην άμμο κρυφά. Τα ίδια και οι ξένοι που τόσο λατρεύουμε και που τόσο αγένεια σκορπούσαν. Από το πώς παρκάρανε τα οχήματα τους και το τι φασαρία κάνανε στον χώρο. Τελικά μάλλον η κοινωνία αλλάζει ήρθε η ώρα οι τριαντάρηδες(+ &-) να αναλάβουν τις γεροντοκρατούμενες κοινωνίες και θέσεις εξουσίας.
– Μετά το γεγονός που όλους μας στεναχώρησε ήταν όταν ηλικιωμένος οδηγός σκότωσε την ηλικιωμένη σύντροφό του κάνοντας πίσω χωρίς κανένα έλεγχο. Μου ήρθε σαν αστραπή το γεγονός που συζητούσα με παρέα το πως γίνεται δυο γνωστοί μου με ηλικία 90+ να οδηγούν στις πόλεις. Ποιος αλήθεια γιατρός στο κύριο που για να μπει και να βγει από το αμάξι του κάνει πέντε λεπτά του υπογράφει χαρτί για την ανανέωση. Για να μπει ένας από δαύτους μέσα να δούμε πειράζει η υγρασία της φυλακής…
– Το γεγονός όμως που με έκανε να λυπηθώ το γυναικείο φύλλο ήταν ένα γεγονός όμοιο με το παραπάνω. Ηλικιωμένος πατσιοκοιλίας μπαίνει αυτός και η γυναίκα του στο όχημά τους κάνει χωρίς έλεγχο και λόγο πίσω κτυπά με σφοδρότητα την μηχανή που ήταν πίσω από το αυτοκίνητό του -όλα αυτά σε γνωστό μανάβικο παραλιακού χωριού της Πρέβεζας- και βάζει πρώτη να φύγει μάλλον. Η κυρία που ήταν κάτοχος της μηχανής του κάνει σήμα να μην φύγει να δουν αν έγινε κάποια ζημιά. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το ρεσιτάλ χυδαιότητας του γέρου γυμνού από την μέση και πάνω πατσιοκοιλιά και της γυναίκας του. Μιλούσε χυδαία και με τάσεις να κτυπήσει την οδηγό της μηχανής και το πιο χυδαίο δεν άφηνε κάποιο κύριο τον κάτοχο του μανάβικου να σηκώσει την μηχανή »Θα την σηκώσεις εσύ΄΄ την διέταζε ο πατσιοκοιλιάς. ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Πήρα την θέση της και τότε ο γέρος άρχισε να χυδαιολογεί και στο πρόσωπό μου. Εδώ τελειώνω.
Ο ΣΚΑΤ…ΓΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ.
ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ.
ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ.