ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: συνέντευξη στο itv ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Σε ερώτηση για το αφήγημα ότι βγαίνει τον Αύγουστο από το μνημόνιο: έχει υπογράψει μέτρα για το 2019 και μετά, έχει υποθηκεύσει δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Όσο διοικεί τη χώρα αυτή η κυβέρνηση τα πράγματα δε θα είναι καλά. Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Το μείγμα πολιτικής είναι λάθος. Το πλεόνασμα είναι λογιστικό τρίκ και ο κόσμος βιώνει το πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Ανάσα θα είναι οι χρηματοροές από τον τουρισμό, μία φυσική εξέλιξη και ταυτόχρονα αποτέλεσμα των ενεργειών της κυβέρνησης Σαμαρά (πχ fraport), ενέργειες που πολεμούσε λυσσαλέα η νυν κυβέρνηση.

Η χώρα έχει τρομερή δυναμική, τεράστιες δυνατότητες, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές (σταθερό νομικό και φορολογικό πλαίσιο, χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές κοκ) για να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική.

Στην αρχή μιλούσαν (σύριζανελ) για μονομερή διαγραφή χρέους, μετά κούρεμα, δεν έχουν κάνει τίποτα. Διανύουν 4ο έτος, είναι πολύ μεγάλος χρόνος για να αναστρέψεις την κατάσταση σε μία μικρή και τόσο πλούσια χώρα.

Η κρίση ήθελε αντιμετώπιση! Δόθηκαν οι αναγκαίες ενέσεις το 2012-14, ωστόσο αυτοί οι άνθρωποι δεν επέτρεψαν να βγούμε από αυτή, αλλά και υπαίτια για τη πρωτοφανή διάρκειά της! Μόλις σταθεροποιούνταν η κατάσταση, ανέτρεψαν μία κυβέρνηση εκμεταλλευόμενοι την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Συντηρείται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση χωρίς να έχει την αποδοχή αλλά και εξαπατώντας τον κόσμο μη εφαρμόζοντας αυτά για τα οποία ψηφίστηκε.

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση για το σύριζα. Δεν πρόκειται να βγούνε και προσπαθούν να θολώσουν το εκλογικό σώμα, οι προθέσεις τους δεν είναι αγαθές, παρά μόνο μέλημά τους να συντηρηθούν στην εξουσία αδιαφορώντας για το τεράστιο κόστος και τις επιπτώσεις στον κόσμο.

Δεν είναι απόλυτα στο χέρι του το πότε θα γίνουν εκλογές. Συγκυβερνά με ένα κόμμα του 3%, κρέμεται σε ανθρώπους με τους οποίους δε διστάζουν να εκφράζουν δημόσια ταυτόχρονη διγλωσσία. Δεν υπάρχει λογική, όλα είναι πιθανά, ειδικά όσο πλησιάζουμε το χρόνο εκλογών ο καθένας θα προσπαθήσει να σώσει ότι σώζεται.

Εκτίμηση ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν μαζί όσες περισσότερες εκλογές μπορούν. Ταβάνι για τις εκλογές η 26η Μαίου 2019 καθώς τότε είναι οι Ευροεκλογές. Θα επιχειρήσουν να εγκλωβίσουν τους της τοπικής αυτοδιοίκησης, να μην έχουν ρητορικό λόγο κατά της κυβέρνησης και να πάει σε πιο ήπια εκλογική μάχη, μεταφέροντας αλλού τις εστίες της αντιπαράθεσης.

Λάθος η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορεί να δώσει ακυβερνησία και σχέσεις που δεν είναι προς το κοινό καλό. Πολύ πρώιμο να εφαρμοστεί, πολύ πρόχειρη και αργή η προσπάθεια εφαρμογής της. Σωστό τα μικρότερα σχήματα για να καταρτιστεί συνδυασμός, κάτι που δίνει ώθηση σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν.

Τραγικό να δίνει παράταση σε αυτοδιοικητικές αρχές που έχουν εξ αρχής 5ετή θητεία, αλλά και το να μην είναι γνωστό ένα χρόνο πριν τις εκλογές, με ποιόν τρόπο θα γίνουν.

Η ΝΔ αυτή τη στιγμή εκτιμώ πως ορθώς αποφεύγει σε εθνικό επίπεδο να δίνει χρίσματα, καθώς αναμένει τις εξελίξεις και την οριστικοποίηση της νομοθεσίας.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θέλει ένα «reboot», μία αναδιοργάνωση. Αναγκαίο το να ακολουθηθεί μία διαδικασία ώστε να βρεθεί ο βέλτιστος υποψήφιος, απέναντι σε μία Δημοτική αρχή που είναι ίσως από τις χειρότερες δημοτικές αρχές που έχει γνωρίσει η Πόλη των Ιωαννίνων.