Τι είναι το βέρτιγκο που εικάζεται ότι χτύπησε τον άτυχο σμηναγό;

Από Dr Ananya Mandal, MD

Vertigo είναι ένα σύμπτωμα μια υποκείμενη νόσος, αντί για μια ασθένεια από μόνη της. Συχνά θεωρείται σαν το περιβάλλον γύρω από κινείται παρά τη μόνιμη ακόμη. Ονομάζεται επίσης ζάλη από περισσότερους ασθενείς.

Τα συμπτώματα της vertigo
Κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με vertigo αισθάνονται ναυτία ή ασθενών, εμετός και δυσκολία στη διατήρηση μιας διαρκούς στάση.

Μπορεί να υπάρξει απώλεια του υπολοίπου σε σοβαρές περιπτώσεις, και αυτό μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές καθημερινές δραστηριότητες.

Vertigo και ο φόβος του ύψους των
Σε αντίθεση με την συνηθισμένη παρανόηση, vertigo δεν που συνδέονται ή σχετίζονται με φόβο ύψη.

Πόσο καιρό vertigo τελευταία;
Ανάλογα με την αιτία μιας ενιαίας επεισόδιο της vertigo μπορεί να είναι σύντομη διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα ή λεπτά ή μπορεί να είναι μακρόχρονη 12 έως 24 ώρες ή ακόμα και ημέρες.

Αιτίες των vertigo
Vertigo έχει τα βασικά στοιχεία στα μικροσκοπικά όργανα που βρίσκονται εντός της ΕΥΑ και μηχανισμούς ισορροπία. (1-4)

Κανονικά όταν η κεφαλή κινείται, μια πολύπλοκη οργάνου εντός του εσωτερικού αυτιού ονομάζεται vestibular λαβύρινθο και όραμα ενίσχυσης για τη διατήρηση της ισορροπίας και η στάση του Σώματος.

Όταν η κεφαλή ενεργοποιείται το μικροσκοπικό σωλήνα όπως όργανα που ονομάζεται ανακατασκευή των ημικύκλιων καναλιών την έννοια αυτή.

Ευθεία κινήσεων της κεφαλής εντοπίζονται από τα όργανα εσωτερικού αυτιού που ονομάζονται utricle και saccule.

Επιπλέον, η στάση ανιχνεύεται από μύες και κοινή υποδοχείς παρόντες στο λαιμό, ράχη και άκρα.

Όταν το λαβύρινθο εντοπίσει μια αλλαγή στην θέση της κεφαλής, αποστέλλει τις πληροφορίες νεύρων vestibular και ανώτερο και κατώτερο στη βάση του εγκεφάλου.

Εκεί είναι περαιτέρω διακλάδωση δίκτυα νεύρα ορισμένες από τις οποίες ταξιδιού προς το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου ή ο φλοιός μετωπικής. Η αίσθηση της περιστροφής γίνεται αισθητός ο φλοιός μετωπικής.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη θέση ταξιδεύει κατά μήκος της ράχης άκρων για την ισορροπία του Σώματος.

Το δίκτυο αυτό σύνολο επικουρείται από όραμα. Τα μάτια στείλετε μηνύματα σχετικά με την πρόταση και στη στάση, καθώς και στον εγκέφαλο.

Τόσο το αυτί του vestibular οργάνων όσο και το οπτικό σύστημα λειτουργεί σε συνέργεια με το κεντρικό νευρικό σύστημα να διατηρηθεί η ισορροπία, και τους derangement μπορεί να οδηγήσει σε vertigo.

Vertigo και ασθένειας
Vertigo προκαλείται συνήθως από ασθένειες του εσωτερικού αυτιού. Ασθένειες του εγκεφάλου μπορεί επίσης να προκαλέσει vertigo.

Αιτίες των vertigo περιλαμβάνουν –

Το Benign paroxysmal vertigo θέσης (BPPV) – αυτό είναι η περισσότερο επηρεάζει στο μορφή vertigo ιδιαίτερα των ηλικιωμένων όπου κάθε κίνηση ενεργοποιεί ένα ορθογραφία του ζάλη
Labyrinthitis – μόλυνση του εσωτερικού αυτιού συνήθως συμβαίνουν μετά την προσβολή του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος ή μέσο αυτί.
Νόσος του Ménière αποτελεί προϋπόθεση με ένα τριάδα δυνατότητες όπως του απώλεια της ακοής, εμβοές ή κουδουνίσματος αυτιά και vertigo.
Σοβαρή πονοκεφάλους ή ημικρανιών
Φλεγμονή του το νεύρο του vestibular που μεταφέρει μηνύματα από του εσωτερικού αυτιού στον εγκέφαλο όσον αφορά τη στάση και την ισορροπία.
Άλλες συνθήκες που ενδέχεται να προκαλέσουν vertigo περιλαμβάνουν κακώσεις, μετά από το αυτί χειρουργική, ως παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων, η ψυχαγωγικών ναρκωτικών ή η αλκοόλη κ.λπ.
Διάγνωση της vertigo
Οι περισσότερες περιπτώσεις της vertigo είναι ήπιο και όχι σοβαρή. Ωστόσο δεδομένου ότι vertigo σηματοδοτεί μια υποκείμενη προϋπόθεση είναι ορισμένες περιπτώσεις, όλες τις περιπτώσεις πρέπει να αξιολογηθούν λεπτομερώς και θα πρέπει να γίνει κατάλληλη διάγνωση.

Μεταχείριση των vertigo
Επαναλαμβανόμενο vertigo ενδέχεται να χρειαστεί να αντιμετωπίζονται με φάρμακα, ορισμένες κεφαλής ελιγμοί ή ασκήσεων και σπάνια χειρουργική επέμβαση.

Edited by Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab) – www.news-medical.net