Χαλάει ο καιρός – Πού θα βρέχει την Πρωτομαγιά

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια της χώρας και σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας την Πρωτομαγιά αναμένονται βροχές σε κάποιες περιοχές της χώρας.
Καιρός: Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Παρασκευή 29 Απριλίου θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ενώ από το μεσημέρι στη Μακεδονία και κατά τόπους στην Ήπειρο και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα φτάσει έως τους 20 με 22 βαθμούς. Στην νότια χώρα θα φτάσει στους 23 με 25 ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 30 Απριλίου, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και δεν θα ξεπεράσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 20 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, Πρωτομαγιά, στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί και πρόσκαιρα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Την Δευτέρα 2 Μαΐου, αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από
βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές δημοσιεύσεις