Κανένα Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σε καραντίνα!

Κοινοποίηση

Μετά το πρώτο κρούσμα, τέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών;

Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ

Επίσημα ανακοινώθηκε η ύπαρξη του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στην Άρτα. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άντρα, γύρω στα 70, ο οποίος πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και έκανε αιμοκάθαρση για πολύ καιρό στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Πριν λίγες ημέρες ξαφνικά παρουσίασε έντονη δύσπνοια και εισήχθη στο Γ.Ν. Άρτας στα επείγοντα περιστατικά με πνευμονικό οίδημα, ενώ προοριζόταν βάσει της κατάστασής του να εισαχθεί στη ΜΕΘ. Ωστόσο, το Γ.Ν. Άρτας βρισκόταν ήδη σε ετοιμότητα, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας λόγω των εκατοντάδων κρουσμάτων κοροναϊού, και μετά τον απαραίτητο έλεγχο του ασθενούς, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος ήταν θετικός στον κοροναιό.

Εκτεθειμένο στον ιό βρέθηκε λοιπόν το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και των τριών προαναφερόμενων τμημάτων του Γ.Ν. Άρτας: το τμήμα επειγόντων περιστατικών, η μονάδα τεχνητού νεφρού και η ΜΕΘ. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κανένα τμήμα του Γ.Ν. Άρτας δεν είναι σε καραντίνα, ενώ όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ακολούθησαν τις οδηγίες που τους δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. Το νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για το κρούσμα και στη συνέχεια έδωσε στον ΕΟΔΥ όλα τα στοιχεία για τις επαφές του ασθενούς εντός και εκτός του νοσοκομείου, όλα τα άτομα δηλαδή με τα οποία ο ίδιος ο ασθενής ήρθε σε επαφή πριν φτάσει στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα αλλά και κατά τη διάρκεια που βρισκόταν στο νοσοκομείο μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού. Στη συνέχεια, κάθε ένα άτομο ακολούθησε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι όσοι νοσηλευτές και ιατροί τηρούσαν τα μέτρα προστασίας προληπτικά και φορούσαν γάντια και μάσκα δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, όμως δυστυχώς έγκυρες πληροφορίες μας κάνουν λόγο και «για τον ανθρώπινο παράγοντα» που επεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι κάποιοι γιατροί και νοσηλευτές του Γ.Ν. Άρτας τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα 14 ημερών… Οι πηγές μας μάς ενημέρωσαν χαρακτηριστικά ότι «όσοι φορούσαν γάντια ή μάσκα δεν έχουν πρόβλημα, δεν έχουν θέμα, οι υπόλοιποι που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ακολούθησαν υποχρεωτικά όσα ο ΕΟΔΥ ορίζει, και ως γνωστόν, ορίζεται η υποχρεωτική απομόνωση του ατόμου που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή για 14 ημέρες, ώστε να δει αν θα εμφανίσει συμπτώματα και ο ίδιος αλλά και για να προφυλάξει τους γύρω του από τη μετάδοση του ιού!».

Πάντως, ο Διοικητής του Γ.Ν. Άρτας Ευάγγελος Ντάκουλας χαρακτηρίζει «ήρωες» όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Γ.Ν. Άρτας και ενημερώνει τους πολίτες ότι το νοσοκομείο της Άρτας είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κοροναϊού, ότι καθημερινά γίνονται απολυμάνσεις και ότι ακόμη και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υπάρχουν γιατροί σε όλες τις κλινικές για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

http://www.maxitisartas.gr