«Εξοικονομώ»: Αυτές είναι οι 5 κατηγορίες παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης που επιδοτούνται

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ».

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ» θα πρέπει αρχικά να μελετήσουν προσεκτικά τη λίστα με τα 10+1 δικαιολογητικά που απαιτούνται, ώστε ο φάκελός τους να είναι πλήρης.

Τι εργασίες μπορούν να γίνουν στο σπίτι ή την πολυκατοικία μέσω του νέου «Εξοικονομώ»; Σύμφωνα με τον οδηγό του «Εξοικονομώ» υπάρχουν 5 βασικές κατηγορίες παρεμβάσεων.

Η πρώτη είναι τα «Κουφώματα / Συστήματα Σκίασης / Αερισμός». Σε αυτήν περιλαμβάνονται εργασίες όπως η τοποθέτηση κουφωμάτων και πορτών ή και συστημάτων μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τη «Θερμομόνωση». Προβλέπει εργασίες όπως η θερμομόνωση δώματος εξωτερικά ή η θερμομόνωση στέγης κ.ά.

Η τρίτη κατηγορία παρεμβάσεων του «Εξοικονομώ» αφορά τα «Συστήματα Θέρμανσης / Ψύξης». Σε αυτή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τοποθέτηση καυστήρα φυσικού αερίου ή υγραερίου, αντλιών θερμότητας, ενδοδαπέδιας θέρμανσης κ.ά.

Η τέταρτη κατηγορία είναι τα «Συστήματα Παροχής Ζεστού Νερού Χρήσης» (ηλιακός θερμοσίφωνας κ.ά.) ενώ η πέμπτη αφορά τις «Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης», όπως η εγκατάσταση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας (smarthome).

Σχετικές δημοσιεύσεις