Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για Πάσχα, εστίαση, μετακινήσεις και SMS

Κοινοποίηση

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Τι θα ισχύει για τις ημέρες του Πάσχα, πώς θα ανοίξει η εστίαση, τι γίνεται με τις μετακινήσεις και πότε θα αρθεί η χρήση του SMS στο 13033.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν ειδικότερα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν και θα ανοίξει εκ νέου η εστίαση.
Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 για οποιαδήποτε κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων (από νομό σε νομό)
Χρήση του SMS με κωδικό 6 στο 13033 από τους πολίτες, έτσι ώστε να πάνε σε καταστήματα εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 όταν και θα επαναλειτουρήσουν
Απελευθέρωση διαδημοτικών μετακινήσεων από τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν και θα ξεκινά από τις 23:00
Λειτουργία καταστημάτων εστίασης μόνο στους υπαίθριους χώρους, όπου δεν θα επιτρέπεται η μουσική. Τα καταστήματα θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45 έτσι ώστε οι πολίτες να είναι στα σπίτια τους στις 23:00. Η εξειδίκευση για τους ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα από τα αρμόδια υπουργεία

Ποιες περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη

Με δεδομένο ότι τη Μεγάλη Παρασκευή δεν θα υπάρχει ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ανακοινώσεις και για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Εξήγησε ποιες περιοχές παρουσιάζουν επιβαρυμένα στοιχεία και ως εκ τούτου μπαίνουν στο επίπεδο αυξημένης επιτήρησης αλλά και ποιες παρουσίασαν βελτίωση.

Όπως είπε, τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 περιφέρειες από τις 74 της χώρας, μεταξύ των οποίων Αττική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, 9 περιφέρειες παραμένουν σταθερές ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πάνω από 5%.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι περιοχές που χρειάζονται περαιτέρω προσοχή είναι οι: Μήλος, Φλώρινας, Λέσβος, Πάρος, Θήρα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Άρτα, Κάλυμνος, Ημαθία, Φθιώτιδα, Κεφαλληνία, Εύβοια, Ξάνθη, Πρέβεζα, Χανιά, Ρέθυμνο, Δράμα και Τρίκαλα.

Οι περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο:

Δήμος Ξάνθης
Δήμος Ιάσμου

Οι περιοχές που «πέφτουν» στο κόκκινο:

Π.Ε. Ζακύνθου
Π.Ε. Αργολίδας
Π.Ε. Κω
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού
Δήμος Γρεβενών
Δήμος Καρδίτσας
Δήμος Σπετσών
Δήμος Κύθνου

www.newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις