Το γκρίζο μαλλί είναι το νέο μαύρο (κυριολεκτικά)

Κοινοποίηση

Ποιες είναι οι σταρ που αποδέχονται το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους και η μόδα του ασημί – γκρι που κυριαρχεί.

Και ξαφνικά, οι πρώτες άσπρες τρίχες που εμφανίζονται, αντί να προκαλούν πανικό και κατάθλιψη, δημιουργούν έμπνευση. Αντί να αναζητιούνται βαφές για να τις καλύψουν, ζητιούνται χρωμοσαμπουάν που θα τις κάνουν να λάμψουν περισσότερο. Γιατί, πλέον, δεν τις λέμε”γκρι”. Τις λέμε “ασημένιες”.

Στο ίνσταγκραμ, 1,7 εκατομμύρια ποστ έχουν το χάσταγκ #greyhair και 1,6 εκατομμύρια το #silverhair. Στο Pinterest, η αναζήτηση “going grey”, μέσα στο 2021 ανέβηκε κατά 879 %. Όλοι συμφωνούν ότι η πανδημία και τα κλειστά κομμωτήρια όχι απλώς δημιούργησαν τάση αλλά αυτή λειτούργησε και καταπραϋντικά στην αλλόκοτη περίοδο που ζούμε.

Αν οι ασημί αποχρώσεις στο μαλλί ήταν μία αναγκαιότητα της εποχής, τότε η προτίμησή τους και από έναν μεγάλο αριθμό νέων γυναικών τις κάνει ένα trend που δείχνει με πόσο ενδαφέροντες τρόπους εξελίσσεται η μόδα και πόσο ανθρωποκεντρική γίνεται πλέον.

Οι διασημότητες που, πλέον, ασυγκράτητες στο ίνσταγκραμ ανεβάζουν εκατομμύρια φορές την (περιποιημένη) καθημερινότητά τους, αποφάσισαν κι αυτές για ψυχοθεραπευτικούς λόγους να συμφιλιωθούν με τις ασημί τους τρίχες και να τις αφήσουν να ξεχυθούν ελεύθερες – οκ, και με αρκετή φροντίδα από τους τριχοστιλίστες τους. Οι μόνοι που φαίνονταν να έχουν αντίρρηση σε αυτό ήταν, όπως ομολογούν οι ίδιες οι σταρ, οι μάνατζερς και οι ατζέντηδές τους – που θέλουν να συνεχίσουν να τις πωλούν σε ρόλους 40άρας, τις 60+ πελάτισσές τους. “Δεν είναι ακόμα η ώρα”. Αρκετές από αυτές δεν τους άκουσαν και φαίνεται πως δικαιώθηκαν.

https://look.athensvoice.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις