Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια Covid – Διευκρινίσεις από ΕΦΚΑ »

Κοινοποίηση

Τα δικαιολογητικά για αναρρωτική άδεια Covid προκειμένου να πληρωθεί ο εργαζόμενος από τον ΕΦΚΑ. Τι ισχύει με μοριακό PCR και rapid test. Η γνωμάτευση γιατρού.

Διευκρινίσεις για το πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια για κορωνοϊό σε εργαζόμενους που κάνουν χρήση της, προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος. «Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες» τόνισε σε δηλώσεις του στον ANT1 σήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».
«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών» τόνισε. Και εξήγησε: «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες». Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σημείωσε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί διά ζώσης ο ασθενής με κορωνοϊό, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής της αναρρωτικής άδειας covid είπε: «Σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

https://www.athensvoice.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις