Αυτό το σπίτι στην Άρτα εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο: To μίνιμαλ interior και η πισίνα

Στην Άρτα και πιο ειδικά στον οικισμό Καλογερικό βρίσκεται το Pavilion House: ένα εξώστρεφο σπίτι από τους The Hive architects, το οποίο αποτελείται από φυσικά υλικά ώστε να εναρμονίζεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Με έντονη έμπνευση από το μοντέρνο οίκημα, το “Pavilion House’’ αποτελεί μία πολυτελή κατοικία που βρίσκεται στον οικισμό του Καλογερικού (Άρτα). Όπως θα δούμε και στη συνέχεια η κατοικία διαρθρώνεται σε δύο επίπεδα.
Κατοικία στην Άρτα: Η θέα στο παλαιό υδραγωγείο

Στο ψηλότερο δεσπόζει η κυρίως κατοικία, με τους χώρους διημέρευσης και τους χώρους ύπνου να επιμερίζουν το σχεδόν τετράγωνο σχήμα της. Στο χαμηλότερο επίπεδο, αυτό της γης, χωροθετείται ένας πλήρως λειτουργικός ξενώνας καθώς και ένας διακριτικός χώρος γραφείου. Η κατοικία δεσπόζει καταμεσής ενός μεγάλου ισοϋψούς αγροτεμαχίου, με μοναδικό αξιοθέατο ένα παλαιό υδραγωγείο που ενέχει χαρακτηριστικά τοποσήμου.

Σε άλλα νέα: 8+1 εικόνες παρουσιάζουν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας… μεταμορφωμένο!

Ως εκ τούτου, πρόθεση της σύνθεσης αποτελεί η έντονη εξωστρέφεια του οικοδομήματος, με οπτικές φυγές που καδράρουν την έντονη φύτευση του περιβάλλοντος χώρου. Οι όψεις περιλαμβάνουν μεγάλα υαλοστάσια, τα οποία επιτρέπουν στο φυσικό φως αλλά και αέρα να εισχωρήσει στην κατοικία με τέτοιον τρόπο ώστε να τονιστεί ο βιοκλιματικός της χαρακτήρας.

Τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν εναρμονίζουν το οίκημα με το περιβάλλον, καθώς τόσο η φυσική πέτρα και το ανεπίχρηστο σκυρόδεμα, όσο και το ξύλο, συνομιλούν αρμονικά μεταξύ τους. Οι διαβαθμίσεις των υλικών στις όψεις δημιουργούν τα απαραίτητα φίλτρα ιδιωτικότητας, πετυχαίνοντας παράλληλα ποιοτικές αυξομειώσεις του φωτός, σε χώρους που καθίσταται αναγκαίο.
Kαλογερικό Άρτας: Το οίκημα περιβάλλεται από το στοιχείο του νερού

Οι απαραίτητες τοπιακές διαμορφώσεις, έρχονται να επισφραγίσουν την συνθετική χειρονομία.

Tο στοιχείο του νερού με την έντονη βιοκλιματική του δράση έρχεται να περιβάλει το οίκημα, συμπαρασύροντας μαζί του σχεδιαστικά όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές και συμπληρωματικές βιωματικές χρήσεις.

H επανερμηνεία του σύγχρονου κατοικείν είναι ο στόχος της πολυτελούς αυτής κατοικίας, η οποία βρίσκεται διαρκώς σε διάλογο με τη φύση ενώ παράλληλα σέβεται όλες τις αρχές που καθιστούν διαχρονικό το μοντέρνο.


Πληροφορίες έργου:

Τίτλος Έργου PAVILLION RESIDENCE
Τύπος έργου Κατοικία
Τοποθεσία Καλογερικό, Άρτα, Ελλάδα
Ημ/νία παράδοσης Υπό κατασκευή, Αναμένεται το 2023
Επιφάνεια 310 m2
Αρχιτεκτονικό Γραφείο The Hive Architects
Αρχιτέκτονες Μιχαήλ Ξηρόκωστας, Θεόδωρος Πανόπουλος
3D Design Ανθίππη Κατσαρού, Ανδριανός Νοβίτσκι
Στατικός Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος
Μηχανολόγος Μηχανικός Κωνσταντίνος Σουρίλας

Tο έργο έγινε σε συνεργασία με την Αρχιτέκτονα Ελένη Παπαγεωργίου.

Kεντρική φωτογραφία, φωτογραφίες και πληροφορίες: archisearch.gr
https://el.ozonweb.com

Σχετικές δημοσιεύσεις