Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος με 71 επιβάτες – Δεν υπάρχουν επιζώντες.

Ρωσικό αεροσκάφος ΑΝ-148 με 71 επιβαίνοντες (65 επιβάτες, 6 μέλη πλήρωμα) χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, μετέδωσε το BBC.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών (Saratov Airlines) κατέπεσε στην περιοχή της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανέφεραν στο ειδησιογραφικό πρακτορείο Interfax πως το αεροσκάφος συνετρίβη και πως δεν υπάρχουν για επιζώντες. Οι διασώστες ανέσυραν δυο πτώματα.

Σύμφωνα με το RIA το αεροσκάφος έχει καταπέσει στην περιφέρεια Ραμένσκι. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι είδαν μία φλεγόμενη μπάλα στον ουρανό. Οι διασώστες έχουν φτάσει στο σημείο ωστόσο το έργο τους δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του χιονιού δεν μπορούν τα οχήματα να προσεγγίσουν την περιοχή και τα μέλη των συνεργείων πρέπει να φτάσουν με τα πόδια. Οι διασώστες ανέσυραν δυο πτώματα.

Η εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους ο ρώσος υπουργός Μεταφορών, Μαξίμ Σόκολοφ, μεταβαίνει στην περιοχή στην οποία έχει συντριβεί το AN-148.

Το αεροσκάφος είχε ως προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

http://www.liberal.gr