Τελικά στην χώρα μας όποιος και να κυβερνά ζυγίζει την πολιτική με τα ίδια μέτρα και σταθμά.

Όχι δεν κάνουμε λάθος το σχολικό βιβλίο της πολιτικής σκακιέρας δεν έχει αλλάξει μετά τον Κολοκοτρώνη ποτέ.

Νόμιζε κανείς ένας νέος πολιτικός και αριστερός είναι το κάτι διαφορετικό. Κάποιοι λέγανε από την αρχή η πολιτική σε ράβει στα μέτρα της αλλά εγώ και πολλοί άλλοι περιμέναμε αλλαγές. Είχαμε φάει μια μπουκιά από την αριστερή συμμαχία με τον Μητσοτάκη εκείνα τα χρόνια και δεν έπρεπε να γελιόμασταν τώρα με τα καραγκιοζιλίκια του μικρού Αλέξη.

ΘΕΜΑ Μακεδονίας δόθηκε εντολή στο παιδάκι να λυθεί.

Αποφάσισε να εκτελέσει την εντολή με κάθε κόστος. Του είπανε θα βγάλεις στο κλαρί την υπόθεση  Novartis θα την παίζουν τα παπαγαλάκια της πείνας μπας και πιάσουν κανένα κομμάτι ψωμί και ζήσουν και θα ξεχαστούν  τα πάντα. Εσύ θα έχεις την συνείδησή σου ήσυχη μιας και εντολοδόχος είσαι και καλά πράττεις, οι μεγάλοι προστάτες σου θα κάνουν τα παιχνίδια στις νέες περιοχές και στο τέλος αυτός που θα χάσει θα είναι ίσως ο λαός μας και το κόμμα σου, που δεν πειράζει μαχητές της ρεμούλας από όλα τα κόμματα έχει και τίποτε άλλο.

Αγαπητοί φίλοι αυτή είναι σήμερα η πολιτική στην χώρα μας. Τζούφιοι πολιτικοί άντρες με κανένα όραμα πατριωτικό και το μόνο που θέλουν είναι την πολιτική γύρα στα τεράστια γραφεία τους την εκδούλευση από νέες και ωραίες κυρίες αλλά και τα κάθε είδος πολιτικά στέκια να στενάζουν από την παρουσία τους. Έτσι διδάχθηκαν αυτά τα χρόνια έτσι κινούνται σε όλη τους την πολιτική ζωή. Από πολιτικά φοιτητικά φυντάνια των καφετεριών ξεκίνησαν όλοι τους. Στα καλύτερα στέκια κάνανε τα πολιτικά όνειρα περατζάδα. Το όραμα να μείνουν στην ιστορία εκλείπει στην παγκόσμια σκακιέρα και τα πολιτικά ινδάλματα έπαψαν να υπάρχουν. Βλέπει κανείς τον Ρώσο πρόεδρο που κυβερνά άγνωστο πόσο και ακόμη άλλα πόσα χρόνια, τους πολιτικούς της Ευρώπης νέους και γέρους μέσα στην πολιτική τους βρώμα τους μέθυσους και αγράμματους ,τους πολιτικούς ερωτύλους της Αμερικής και σκέφτεται ναι κάπως έτσι γενικά είναι το παραμύθι της εξουσίας. Τελικά εγώ βλάκας είμαι να μην κάνω την γύρα μου από την εξουσία.

Να σήμερα όλα τα πράγματα δείχνουν ότι οδεύουμε  με μαθηματική ακρίβεια στον λύσιμο του Σκοπιανού την αθώωση μετά των πολιτικών αφού οι κουκουλοφόροι θα βγουν και θα πουν στο τέλος άλλα. Έτσι γίνεται με τα πολιτικά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά η Ελλαδούλα μας πάλι θα είναι χαμένη όπως ιστορικά χαμένη ήταν πάντα.