Γιατί είναι ιδανική ευκαιρία για τον Τσίπρα να πάει σε εκλογές.

Οι 8 λόγοι που η χρονική συγκυρία είναι ιδανική για τον Τσίπρα να δραπετεύσει και να εξασφαλίσει τώρα μία ήπια ήττα με μέλλον, από το να ρισκάρει την κατατρόπωσή του και την οριστική του εξαφάνιση με τρομερές συνέπειες στην υστεροφημία τόσο του ίδιου όσο και του κόμματός του που θα κινδυνέυει να θρυψαλοποιηθεί:

1. Δεν σκάει η βόμβα των πλειστηριασμών για χρέη στο δημόσιο στα χέρια του. Υπενθυμίζεται ότι σχεδόν σε 2 εκατομμύρια κόσμο έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης – από όπου μάλιστα κάνει και τα σημαντικά έσοδα το Δημόσιο «ρουφώντας» καταθέσεις -, ενώ παραπάνω από 4 εκατομμύρια κόσμος έχει βρεθεί να χρωστά από «δημιουργικό» – λόγω υπερφορολόγησης – χρέος προς το δημόσιο που ξεπερνά τα €100 δισεκατομμύρια και ανεβαίνει με ρυθμός 1 με €2 δις κάθε μήνα!

2. Πηγαίνει σε εκλογές με κεντρικό πρόβλημα το Μακεδονικό, που όσο μεγάλες και αν είναι οι διαδηλώσεις, μεγάλο ποσοστό του κόσμου το αφήνει σε δεύτερη μοίρα όταν πια έχει φτωχοποιηθεί και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή να μεταναστέυεσει. Με απλά λόγια, πάει σε εκλογές με κεντρικό ζήτημα που δεν μπορεί να του επισυνάψουν κάτι (αφού δίνει την κρίση στο λαό για την επιλογή του), εν αντιθέσει με την περίπτωση που πάει αναγκαστικά με κεντρικό ζήτημα το δημοσιοοικονομικό, όπου θα κατατροπωθεί!

3. Δεν έρχεται σε ρήξη έτσι με τους ανελ και μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επόμενης μέρας, χωρίς τριβές που θα προκαλούνταν από μακρόχρονη προεκλογική περίοδο.

4. Στοχεύει στη μη αυτοδυναμία της ΝΔ, που φαντάζει εφικτή τώρα, άρα άμεσα δεύτερες εκλογές στην πορεία (χειρότερο σενάριο σε 2 έτη με εκλογή προέδρου της δημοκρατίας) και έτσι θα είναι πάντα στο προσκήνιο και στην ατιμωρησία για πολλά έτη!

5. Πετάει όλα τα προβλήματα της οικονομίας (το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δε συμμαζεύεται εύκολα, ειδικά από συριζανελ είναι απίθανο) στον Μητσοτάκη τον οποίο στοχεύει να απομυθοποιήσει και να γίνει μία και καλή η δεξιά παρένθεση και ο θάνατος του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα.

6. Δεν αφήνει άλλο να δημιουργηθεί χάσμα με πασόκ (όσο περνάει ο καιρός χάνει σημαντικά από την κεντροαριστερά σε βαθμό να κινδυνεύει να βγει τρίτο κόμμα ο συριζα αν κάνει εκλογές μετά τον Οκτώβρη του 2018) και αφήνει έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας την όποια επόμενη μέρα.

7. Γλιτώνει τις διαρροές στελεχών προς τοπική αυτοδιοίκηση και τον κίνδυνο να πηδήξουν τα ποντίκια από το καράβι πριν αυτό βουλιάξει, κάτι που είναι πολύ πιθανό αν αναλογιστεί κανείς πως θα καρπωθούν οι «αποστάτες»/ήρωες τον τίτλο του ρίχνω την χειρότερη κυβέρνηση που υπήρξε. Συντηρεί έτσι και τη φήμη του ηγέτη με τη μπετοναρισμενη κοινοβουλευτική ομάδα.

8. Μεταδίδει τη νόσο του ασφαλιστικού καρκινώματος στην επόμενη κυβέρνηση, ένα ασφαλιστικό που το προσδόκιμο επιβίωσής του δεν είμαι μεγαλύτερο της διετίας.

Βέβαια μιλάμε για ορθολογιστική προσέγγιση των πραγμάτων η οποία συνήθως έρχεται κόντρα με την συριζαικη «παρα-λογική».

ΣΚΕΨΕΙΣ…