Άνθρακες ο θησαυρός! Τα ξέραμε… πριν από τα Paradise papers.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Φαίνεται τελικά πως αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται στο να δημιουργεί fake news και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Μία μέρα πριν από τη μεγάλη «αποκάλυψη», το Μέγαρο Μαξίμου είχε φροντίσει να μας προϊδεάσει ότι κάτι «σημαντικό», με πολιτικές προεκτάσεις που θα «ακουμπά» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έσκαγε μέσα από τα paradise papers.

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Κόκκινο, φρόντισε να μας διαμηνύσει «ότι οι πληροφορίες του από τις Βρυξέλλες έλεγαν πως πρόσωπα μέσα από τα paradise papers ακουμπούν το περιβάλλον Μητσοτάκη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είχε «κλείσει το μάτι», τονίζοντας πως «κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή». Στις 6 Νοεμβρίου ο Κώστας Βαξεβάνης με ανάρτησή του στο facebook έριχνε τη δική του «προειδοποιητική» βολή:

«Με το θόρυβο που γίνεται για τις offshore των #paradise_papers αφήνω αυτό εδώ να υπάρχει», ποστάροντας ένα παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελικά η «είδηση» έσκασε αλλά άνθρακες ο θησαυρός…

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Μητσοτάκη, βρίσκεται ανάμεσα στα ελληνικά ονόματα των paradise papers.

Μα, καλά δεν αποτελεί είδηση και μάλιστα πρώτου μεγέθους, θα αναρωτηθεί κάποιος. Θα μπορούσε να ήταν, αν η συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν γνωστή εδώ και εφτά χρόνια και μάλιστα με δημόσιες απαντήσεις και τοποθετήσεις, που έχουν φτάσει μέχρι και τις εισαγγελικές αρχές. Θα μπορούσε να ήταν αν δεν είχε αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Ποια όμως είναι η πραγματικότητα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που αποτελεί «είδηση», σε μία χώρα που έχει ένα κακό χαρακτηριστικό, να ξεχνάει γρήγορα.

Η κυρία Μητσοτάκη, το 2010 δημιούργησε αλλοδαπή εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων την «Eternia Capital Management».