Αυστρία: Ο «σκληρός» Σεμπάστιαν Κουρτς γίνεται ο νεότερος ηγέτης στην ΕΕ

«Κλέβοντας» ψήφους από το ακροδεξιό FPO με την εκστρατεία του για κλείσιμο των συνόρων συγκέντρωσε περίπου 31,4% – Συνεχίζεται το θρίλερ για τη δεύτερη θέση – Οι επιστολικές ψήφοι θα 
κρίνουν αν δεύτεροι θα έρθουν οι Σοσιαλδημοκράτες ή οι ακροδεξιοί Ελεύθεροι.

 

Την ώρα που σε ακόμη μια ευρωπαϊκή χώρα τα ποσοστά της ακροδεξιάς εμφανίζουν μεγάλη άνοδο, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δικαίως πανηγυρίζει για μια μεγάλη νίκη σε εκλογική αναμέτρηση-θρίλερ που διεξήχθη στην Αυστρία.
Ο 31χρονος υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος (VPO) συγκεντρώνει ποσοστά περίπου 31,4% και έτσι γίνεται ο νεότερος ηγέτης κράτους μέλους της ΕΕ. Η εκλογή του Κουρτς δείχνει παγκοσμίως μια σαφή στροφή στους νέους ηγέτες, μετά την εκλογή του Καναδού Τζάστιν Τριντό και του Γάλλου Εμανουέλ Μακρόν.
Μεγάλο προβληματισμό πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων (FPO) συγκεντρώνει ποσοστό περίπου στο 27.4 % και βρίσκεται μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες που έφτασαν το 26,8%. Ωστόσο όλα θα κριθούν από τις επιστολικές ψήφους για τις οποίες η εκτίμηση είναι ότι τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν οι Σοσιαλδημοκράτες και έτσι θα επανέλθουν στη δεύτερη θέση.
Πηγή protothema.gr