Home

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Μητσοτάκης -ΔΕΘ: Περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες -Αξιολόγηση παντού

«Μεταρρυθμίσεις στο κράτος και αξιολόγηση παντού», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη, με τον πρώην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης να λέει ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης.

«Δεσµεύοµαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µια 5ετία», είπε σε ό,τι αφορά το δεύτερο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, ενώ το τρίτο θα αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.
“Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου μας είναι απλές. Να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων. Να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία του Κράτους. Να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Λιγότερο Κράτος*
«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους». «Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.
Στις υποσχέσεις του συμπεριέλαβε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα με «ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας» και «νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής».
Έφερε, δε, ως παράδειγμα την παραχώρηση σε ιδιωτική εταιρία της μισθοδοσίας του Δημοσίου ώστε, όπως είπε, να αποφύγουμε μελλοντικές προσλήψεις, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. 
«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού» τόνισε.
“Οταν μιλώ για μεταρρυθμίσεις, δεν έχω στο μυαλό μου μόνο νομοσχέδια. Εχω στο νου μου τη δημόσια υπάλληλο που μου είπε γιατί να δουλέψω παραπάνω αφου η αμοιβή μου θα έιναι η ίδια; Για αυτούς νοιάζομαι όταν μιλώ για μεταρρυθμίσεις στο κράτος και αξιολόγηση παντού”, είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.
Επιπλέον, μίλησε για “εξαντλημένους φορολογικά πολίτες που συντηρούν ένα κρατος που δεν αξιολογείται. Αυτό θα σταματήσει. Λιτό και αποτελεσματικό κρατος. για εμάς το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται. Δεν έχουμε εμμονες. Εάν ένα αγαθό παρέχεται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα, δεν εχουμε εμμονές. Εάν για παράδειγμα πρωτοβάθμια υγεία παρέχεται καλύτερα από ιδιώτες γιατρούς”, πρόσθεσε με έμφαση.
Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας: Η” δημόσια ασφάλεια δεν είναι δεξιά ούτε αριστερή πολιτική. Ειναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας”, είπε χαρακτηριστικά.
ΕΝΦΙΑ
Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.
«Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πλεονάσματα
Δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. «Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.
“Ναι” στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ προανηγγειλε ότι “η ΔΑΠ θα επανιδρυθεί” και “δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα απο τη ΔΑΠ σε πανεπιστήμια” αλλά και ότι:
-Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δε θα ξαναψηφίζουν σε εκλογές πρυτανικών οργάνων.
-Το άσυλο θα αποκτήσει ξανα το πραγματικό του νόημα.Το δημόσιο πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άντρο βίας και ανομίας.
-Οι νόμοι Μπαλτά και Γαβρόγλου θα καταργηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

ΚΔΒΜ2 Σύνολο-Λύτρα Παναγιώτη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ 3ΜΗΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ: Στρ. Κατσιμήτρου 30-τηλ. 2681027030

Αναζήτηση εργασίας