Home

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Πραγματικά η κατάσταση δε θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

Στην Υεμένη κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από την πείνα, 500.000 άνθρωποι έχουν πληγεί απ’ τη χειρότερη επιδημία χολέρας που υπήρξε ποτέ -- και μια θηριώδης ​​εκστρατεία βομβαρδισμών από τη Σαουδική Αραβία αποκλείει κάθε πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια. 

Αυτοί οι αθώοι άνθρωποι ζουν μια βιβλική καταστροφή -- αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε. 


Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακούσει καν για αυτόν τον εφιάλτη, επειδή οι Σαουδάραβες έχουν αποκλείσει τους ξένους δημοσιογράφους από τη χώρα. Θέλουν να κρατήσουν τα εγκλήματά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι ώστε οι κυβερνήσεις μας να συνεχίσουν να τους πουλάνε τανκς, πυραύλους και όπλα. 

Και τα καταφέρνουν... Οι ηγέτες μας κάνουν τα στραβά μάτια. Όμως το Avaaz κατέχει μια μοναδική θέση, γιατί οι πόροι μας προέρχονται από απλούς ανθρώπους χωρίς πολιτική ατζέντα. Μπορούμε να γίνουμε η σανίδα σωτηρίας για το λαό της Υεμένης:
  • Στέλνοντας κρυφά δημοσιογράφους στη χώρα για να βγάλουμε στη φόρα όσα συμβαίνουν εκεί
  • Απαιτώντας από πλούσιες χώρες να στείλουν αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια
  • Πιέζοντας χώρες όπως ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν το εμπόριο όπλων που πυροδοτεί αυτά τα εγκλήματα
Το θλιβερό είναι ότι, αν δε βοηθήσουμε εμείς, δε θα το κάνει κανείς. 20 εκατομμύρια (!) συνάνθρωποί μας στην Υεμένη χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια.
Η εγκληματική εκστρατεία βομβαρδισμού της Υεμένης από τη Σαουδική Αραβία κρύβει πίσω της έναν πόλεμο εξουσίας με το Ιράν. Οι Σαουδάραβες λένε ότι υπερασπίζονται τη «νόμιμη» κυβέρνηση της Υεμένης εναντίον μιας ομάδας ανταρτών. Η αλήθεια είναι πως δεν τους ενδιαφέρει η υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά η επιρροή στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι αθώοι άμαχοι της Υεμένης είναι τελικά τα θύματα, όπως ακριβώς και τα αδέρφια τους στη Συρία… αλλά χωρίς το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η Υεμένη ήταν ήδη η φτωχότερη χώρα της περιοχής, αλλά πλέον νοσοκομεία, σχολεία και γειτονιές ολόκληρες έχουν γίνει συντρίμμια. Το πιο τρελό είναι ότι τώρα η Σαουδική Αραβία μπλοκάρει και τον ανεφοδιασμό αεροπλάνων του ΟΗΕ που είναι έτοιμα να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια! 

Και, το χειρότερο, οι Σαουδάραβες δεν ενεργούν μόνοι τους. Πολλές από τις κυβερνήσεις μας τους βοηθούνπαρέχοντας όπλα, στρατιωτικές συμβουλές, ακόμη και χερσαία στρατεύματα. Ο Τραμπ μόλις υπέγραψε μια νέα αμυντική συμφωνία 100 δισ. δολαρίων! Για τους ηγέτες μας η σαουδαραβική φιλία και το πετρέλαιο μοιάζουν πιο σημαντικά από τις ανθρώπινες ζωές στην Υεμένη. 

Δεν μπορούμε να είμαστε συμμέτοχοι. Αν αρκετοί από εμάς στηρίξουμε σήμερα, μπορούμε να δείξουμε στο λαό της Υεμένης ότι δεν είμαστε σαν τις κυβερνήσεις μας, ότι νοιαζόμαστε για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν και ότι θα αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το βομβαρδισμό αθώων αμάχων. Υπάρχουν κάποιες θαρραλέες ομάδες ανθρώπων που προσπαθούν να πετύχουν ακριβώς αυτό, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν το έχει καταφέρει. Ας ενώσουμε επειγόντως τις δυνάμεις μας, πριν χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση.
Με ελπίδα, 
Danny, Rewan, Alice, Wissam, Nataliya και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση Εργασίας

Εργασία από την Careerjet

ΚΔΒΜ2 Σύνολο-Λύτρα Παναγιώτη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ 3ΜΗΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ: Στρ. Κατσιμήτρου 30-τηλ. 2681027030

Αναζήτηση εργασίας