Σύμφωνα με ειδικούς, αφιερώνοντας μία μέρα στο να σκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο βγάζετε τα λεφτά σας για να ζήσετε, μπορείτε να δείτε μια τεράστια διαφορά κάνοντας έτσι τη δουλειά σας πιο αποτελεσματική. Είτε εργάζεστε για έναν εργοδότη είτε για τον ίδιο σας τον εαυτό, σε μια μεγάλη εταιρεία ή για μια καφετέρια, είστε ο «διευθύνων σύμβουλος» της καριέρας σας. Τα εργαλεία, τα οποία χρειάζεται κάθε Διευθύνων Σύμβουλος είναι τα ίδια τα οποία χρειάζεται ο καθένας από εμάς.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας επιχειρηματικό σχέδιο και να νιώσετε γεμάτοι στην καριέρα σας.
Ποιος είστε?
  • Γράψτε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα – όχι περίληψη, αλλά περιγραφή την οποία θα μπορούσε να κάνει και κάποιος τρίτος για να σας παρουσιάσει.
  • Επαναλάβετε την άσκηση, αλλά γράψτε την περιγραφή όπως τη φαντάζεστε μετά από 15 έως 20 χρόνια.
  • Αρχίστε να σκέφτεστε τι χρειάζεται για να πάτε από την πρώτη περίληψη στην δεύτερη. Αυτή η σκέψη, στη γλώσσα των ειδικών, ονομάζεται «ανάλυση των κενών». Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα σε αυτό το μέρος της άσκησης, καθώς πολλοί συχνά ανησυχούν για τις καριέρες τους, χωρίς όμως να σκεφτούν για αυτές αποτελεσματικά και συγκεντρωμένα. Μερικές καλές ερωτήσεις που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας, αν έχετε την ίδια δυσκολία είναι οι εξής:
  • Γνωρίζετε ποιες από τις ικανότητές σας είναι πιο αξιόλογες;
  • Μπορείτε να γράψετε μία διαφήμιση για τον εαυτό σας;
  • Νιώθετε καμιά φορά ότι υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει να αποκτήσετε το δυναμισμό σας;
Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει να σκεφτείτε τι σημαίνει το να επενδύσετε στον «Εαυτό» σας και πώς θα καταφέρετε να γίνετε ο προσωπικός σας «Διευθύνων Σύμβουλος».